zymova.com

Мира&Яся 4 роки. Дарина 6.5 років.

Звіт трохи запізнілий, але хочу таки зафіксувати. Останні події сильно вплинули на нас всіх і багатьом було не до того. За ці майже 5 місяців ми встигли пролити багато сліз, здобути ще більше сивого волосся, втратити близьких людей та зрозуміти що ворога завжди можна ненавидіти ще більше.

Ще я встигла злітати до Варшави і забрати батьків до нас. Це спільне життя дається мені дууууууже важко, але що вже поробиш. Ще ми переїхали з Сан Дієґо у передмістя, в містечко Оушнсайд (Oceanside). І поки я трохи хочу перепочити від розкладання речей та інших побутових справ, вирішила таки написати щось сюди. Отже, про дітей. В травні Мирослава та Ярослава відсвяткували свій 4й День народження!

Мира


Вага ~ 14.9 кг
Зріст ~ 99.7 см

Їй вже 4 роки і стає зрозуміло, що з цією панночкою нам буде нелегко завжди.
Бо то вже не вікові приколи, а риси характеру. Страшенно вперта, дууууже егоїстична з рідкісними винятками. А ще має сильний голос, бо верещить добряче. Якщо не на всю Каліфорнію, то на все Сан Дієґо каунті точно.

Мира продовжує лінію найдівчачішої дівчинки з усіх трьох (рожеве, сукенки, капризи, позування-любування ну все оте стереотипне дівчаче).

Найговірливіша наша дитина. Заговорить до сказу. Вставити слово не може ніхто, а якщо намагаєшся, нариваєшся на докір „Ти не даєш мені говорити!“.

Лінива дупця. Швидко починає нудіти, що вже втомилась робити будь-що і зробіть це за мене.

Може бути фурією і махати кулаками, а може бути ніжнятком і горнутись та цілуватись. Ця дівчинка найчастіше випробовує моє терпіння, міцність нервової системи та барабанних перетинок.

За останній рік вони з Ясєю дуже зблизились і все частіше знаходять спільну мову. Далося в знаки Даринине навчання і відповідно її відсутність вдома.

Яся


Вага ~15.4 кг
Зріст ~95.5 см

Це найбільш педантична наша дитина. Яся любить щоб все будо чітко та на своїх місцях. Знає що куди коли і як.

З Ясєю завжди можна домовитись. Просто іноді на це треба більше часу.

Дитина обіймашка, дуже ніжна дівчинка. Дитина ураган, бо дуже швидка і шустра. В той же час може годину чи більше робити щось одне і доволі монотонне.

Яся найлегше засинає, і найраніше прокидається. Та вже може і сама погратись, і сама одягнутись і застелити ліжечко. Навіть може трошки почекати і сестер не будити. Але не дуже довго.

Дуже любить малювати і писати. Зараз захоплюється веселкою і все розфарбовує у кольори веселки. І досі фанатіє від пазлів.

Має чудову візуальну пам’ять та надзвір. Знайде що завгодно.

Даринка


Найтворчіша наша дитина. Любить створювати всякі різні штуки, які собі уявляє чи вигадує.

Вже на цей момент закінчила свій перший рік в школі (Kindergarten). Дитина із задоволенням щодня ходила до школи, жодного пропуску. Закінчила рік однією з найкращих в класі, не зважаючи на те, що починала рік не знаючи англійської. І ми дуже пишаємось нею. Дуже вдячні її вчительці та решті персоналу за їх роботу. Ми отримали зі школи три коробки всякого різного і крутого, що вони робили за цей рік. А головне це Даринкин результат за цей рік. Наступний рік в новій школі, в яку ми її вже зареєстрували. Шкода звісно, що друзів не перевезеш з собою, але будуть нові. Тут така система, що дітей щороку перемішують і вчителя міняють. Тому як у нас від початку до кінця одним складом не виходить. Але про це вже іншим разом.

Дарина втратила свій перший молочний зуб і отримала свою премію від Зубної феї. Тепер намагається розхитати решту зубів : )
Покращує свої навчики читання та писання двома мовами щодня.
Дуже тішиться, що тепер в нас є подвір’я та сходи : )

Всі троє наших дівчат люблять книжки і це мене не може не тішити. Вже чекаю, коли матиму більше часу і зможемо читати більше. Бо за останній місяць я їх майже не бачила за тими коробками та шафами, прибиранням, розкладанням і біганиною між кімнатами та гаражем.

Дівчата вже вивчили гімн України, ще так 5 чи 6 пісень з наших місцевих протестів. Вивчили хто є ворог і дуже хочуть перемоги! Дарина часто в мене уточнює чи українські військові правда найсильніші і переможуть. Запевняю, що найсильніші і найкращі та обовʼязково переможуть.