zymova.com

Дарина 6 років Мира і Яся 3 з половиною роки

новий плановий звіт : )

Дарина

їй вже 6 і вона неймовірна.
вона чудова дитина, прекрасна донька і найкраща старша сестра.

відвідали педіатра. засоромилась чогось на перевірці зору. налякала мене. але потім наодинці сказала, що просто забула як називається якась там картинка і засмутилась. завжди трошки заспокоююсь після розмови з лікарками (в нас їх дві, залежить в яку зміну записатись) щодо її перебіливості в їжі. завжди мені розповідають свої історії з дітьми та різні хитрощі як ”запхати„ овочі в дитину : ) так я заздрю батькам чиї діти всеїдні : )
перевірили слух, тиск, пульс і все все все.
зріст 112 см
вага 19.5 кг
всі вакцини на 5+ зробили (власне то лише від грипу і від того самого іншого вірусу – реакція приблизно як в нас. 1ша доза ніякої, 2га доза боліла рука і трошки підвищилась температура наступного дня).

вона вже школярка і неймовірно швидко вчиться. я про перший місяць в школі писала. вже минуло 3 місяці і ми самі в шоці від її успіхів. я знала, що вона швидко навчиться, але щоб аж так швидко…
мали приватні онлайн-збори з її вчителькою (тут не роблять отого збіговиська і привселюдного гнобління батьків при інших батьках. успішність дитини приватна). з говорінням їй поки ще непросто, бо словниковий запас не такий великий, та з друзями на перервах говорить, сказала вчителька. в класі ще помовкує. та вона і в українській школі не сильно активно і голосно, тому хто зна. а все решта на гарному рівні звичайних англомовних дітей, а дещо і понад норму.

хто не знає, ми її не вчили англійської, в садочок вона не ходила, вдома в нас лише українською все, мультики до цього року вона завжди дивилася лише українською, англомовних друзів в нас немає і в неї до школи не було. зараз Даринка пише і читає двома мовами. англійською знайомі та прості одно-двоскладні слова і намагається незнайомі й довгі. українською простіше звісно, бо вже давно вміє. хоча активніше пішло читання українською, як почала читати англійською. скрізь тепер все читає. вдома з сестрами грає в школу : )

в школі навчилась лазити на такій лазилці перебираючи руками. і ще гарно самостійно гойдатись, бо раніше не виходило. загалом стала якась така доросла і самостійна.

ще чудовий бонус школи — дитина засинає за 5 хв!

Мира

ця дитина то ходяча драма. вона компенсує все, чого нам пощастило уникнути з Дариною. і в 99% випадків дуже голосно. поки що домовитись з нею практично неможливо.

вона дуже соціальна. без проблем йде на контакт з іншими людьми. завжди знайде когось щоб її розважив, на ручки взяв і смачненьким пригостив. дуже любить гратись зі старшими дітьми. вже Дарина навіть страждає від того, що забирає від неї нацкращу подругу.

чудово говорить. багато говорить. дуже багато. дуже голосно. іншим ніколи слово вставити. але довго на місці не висиджує. довго не малює.

ця в нас дівчинка-дівчинка найбільше. любить сукні, прикраси, просить сама фото робити, нігті фарбувати (набір лаків Дарині подарували, але клянчить Мира. Дарина раз чи два намалювала і все). але не любить зачіски. хоча б розчесати волосся то треба бігати за нею.

Вже минули нічні крики і прокидання. Сплять всю ніч з Ясею.

Яся


це дуже мила й ніжна дівчинка, яка за секунду перетворюється в хижака із готовністю розірвати на шматки, коли їй щось треба. вона нам компенсує іншу категорію прогавленого з Дариною, а саме шкідницьку частину (наносити води і зробити море у вітальні, залізти у шафки і вкрасти печивко, знайти гаманець і витягти всі картки та готівку, обмалювати всю кімнату фломастером, розмотати рулон туалетного паперу і кинути то все в унітаз… і таке інше).

в той же час вона може дуже зосереджено щось робити. дуже акуратно розмальовує чи обводить, вирізає. розкладає все акуратненько і любить щоб все на місцях.

ця дівчинка більше любить усамітнитися і грати в своє щось. та лише на трошки. потім з радістю бавиться з сестрами.

цього року Яся і Мира почали навчання в українській школі.

група їх віку в нас найбільша в школі. і якщо Дарина на початку цього навчального року ще хотіла, щоб з нею хтось сидів на занятті, то ці пішли самі і без жодних проблем. дуже їм подобається. навіть на виступі до Свята Миколая танцювали. але вони в тій школі практично з народження тусували, то певно і звикли.

ну а загалом, вони як і раніше — то сваряться, то обіймаються, то розбігаються в різні боки.