zymova.com

Дарина 7 років Мира і Яся 4.5 роки

із величеним запізненням звітую.
останнім часом взагалі не пишеться. ніде. дуже довго я збирала все до купи, бо знаю, що потім шкодуватиму, що не зафіксувала це все. тому вже так я є, і коли є.

Дарина


Зріст 116.8 см
Вага 21.38 кг

Їй вже 7 і вона страшне яка доросла. Водночас така ще маленька.
Вже минуло майже 7 місяців в новій школі. Не те щоб легко їй далась зміна, але все налагодилось. Основне, що як на мене впливає, це значно раніший початок. Їй важко рано вставати і тому вона може бути дратівлива і легко засмучується. Вкласти її раніше за весь час навчання не вдалось. Раніше навчання починалось на годину пізніше і це відчутна різниця. Хоча трошки зсунути графік таки вдалось.
Вже мали перші збори класу і з вчителькою персонально. Все в Даринки чудово. Вже її навіть вивели з категорії тих, хто вчить англійську і тепер вона офіційно носій мови. Я не знаю як вони то роблять, бо правил читання як нас вчили тут не вчать. Але вона шикарно читає. І пише як виявилось теж непогано. Математика в неї теж у фаворі. Навіть улюблені мультики певний час були якісь мультики про математику на Нетфліксі. Зараз вже зацікавилась більше різними шоу з експериментами та різні наукові факти.

Вона перфекціоністка і кожна помилка це трагедія, хоча її в житті ніколи ніхто не сварив, навіть не критикував. Щоразу боляче мені на це дивитись.
Вже побувала на ДН в двох однокласниць. На один не потрапила, бо в неї самої в цей день ДН. Хоча рвалась, але я вмовила таки лишитись на своєму святі : ) На інший не встигали, бо в той день українська школа.

З відміною масочного режиму повернулось трохи життя в школи, і трохи більше вірусів : ) Так перший тиждень навчання Даринка пропустила, бо повернулась після першого дня з короною, і з усима нами поділилась нею. Але з іншого боку повернулись різні заходи та свята на території школи. Наприклад, перед Днем подяки першокласники мали концерт „Свято Осені“. Дуже миле і зворушливе дійство.

В Даринки закріпився вже улюблений колір — зелений. А улюбленою твариною тепер стала черепаха. Ми ще не готові до домашніх тварин, поки вдається відмазатись.
В неї шикарні гімнастичні здібності і я шкодую, що зараз не маю можливості знайти їй якийсь гурток. Взагалі дуже мене пригнічує, що не можу зараз дітям якісь гуртки організувати.

Вже відчувається вплив англійської сильніший. Має свої англоукраїнізми.

парта — частина. моя улюблена парта цієї книжки.
проблема — задача. мама задай нам проблему.
пенслики — олівці
сплешити — бризкатись (у ванній. Яся сплешала і сплешала, а тепер тут калюжа)

Мира


Ця дівчинка і далі випробовує наші нерви та силу волі.
Мира дівчинка, яка дуже любить увагу. Вона дуже компанійська, знайде собі з ким бавитись запросто. Спрокійно йде на контакт.
Страшенна егоїстка, та буває водночас дуже турботливою. Як їй щось дають для сестер попросить завжди теж.
Дуже енергійна й непосидюча. Страшенно балакуча.

В Мири шикарна пам’ять. З одного разу може запам’ятати пісню, вірш чи текст казки. Але то неконтрольована здібність. Коли з нею цілеспрямовано вчу віршик на свято, то впирається. Бо така вона є. Але насправді його легко запам’ятовує і просто вибрикується. Любить і не боїться виступати на різних заходах.
Найбільша любителька хліба в нашій родині.

Яся


Дуже відповідальна. Знає правила і буде слідувати їм. Хоча і шкоду робить, але як просиш швидко зупиняється. Вона дуже ніжна і дуже тактильна. Любить обійматись і на ручки.
Єдина рання пташка в нашій родині. Навіть якщо пізно заснула встане раненько. Тому частенько включаю їй мультик і йду долежати в ліжечко.

Це найпосидючіша дитина і в той же час найшвидша. Вона може годинами малювати і в неї чудово виходить.
Добре ладнає з різною технікою.

Дівчата вже адаптувались до нової хати і нового режиму. Багато різних „вперше“ сталось. Вперше хтось ще живе з нами так довго. Їм це дається легше ніж мені, але теж незвично. Я насправді страшенно втомилась. Важко не мати можливості видихнути і розслабитись. Мало хто (практично ніхто) розділяє мої почуття і від цього ще важче.

Вперше ходили збирати солодощі на Геловін та прикрашали хату до цього свята. Вперше до нас в хату приходили дітки по цукерки і ми вже боялись, що в нас не вистачить всім смачненького (попередні роки до нас заходили лише кілька дітей). Вперше зовні прикрасили хату до Різдва. В нас дуже милий закуточок і сусіди просто неймовірно прикрашають хатки. Ми навіть пройшлись ввечері перед всіма хатками і я зняла невеличке відео

Вперше катались на потязі тут. Їхали з Оушнсайда до Сан Дієґо і назад. Діти були в захваті від подорожі.

Також наша українська школа змінила приміщення. Маємо вже більше класів і дівчата дуже люблять заняття. Мали невеличке Свято Осені та неймовірне свято до Дня Святого Миколая. Зараз готуємось до Шевченкових днів.

Цього року мали багато різних заходів на підтримку України і це сильно вплинуло й на дітей. Вони дуже хочуть знов туди поїхати. І ми обов’язково поїдемо, як тільки матимемо можливість. Я мрію показати їм улюблені куточки та відкрити разом з ними нові.

Перемоги нам всім!