zymova.com

весна 2016

коротенько про нашу цьогорічну весну : )

навчальне

посеред весни в мене почався другий предмет – United States History from a Chicano Perspective. один з обов’язкових предметів. треба пройти один курс з групи Chicano/Black studies. Chicano (Xicano) — це мексикано-амерканці. тобто предмет про історію Америки з погляду мексикано-американців. все ж таки живучи у Каліфорнії було цікаво більше дізнатись саме про це. тому мій вибір був на користь мексикаців. курс виявився коротким. з одного боку добре, бо в мене було більше вільного часу у важчий період з маленькою. якби тоді в мене було два курси одночасно, я б загнулась. з іншого боку він короткий, але дуже насичений. тому трохи важкувато давався весь об’єм інформації. в мене було вже до цього два експрес-курси в літньому семестрі, але такого напрягу там не було. насправді дуже багато всього і далось мені то непросто. на англійській і то менше писати доводилось, а я думала то була межа можливого писального збочення. всі вихідні і вечори йшли на навчання. хіба на пару годинок виривались з дому на прогулянку. на диво для себе закінчила курс добре. а ще курс підказав про нову цікавинку в Сан Дієго, про яку вже окремо писала — Chicano Park
а предмет „Здоров’я“ був дуже пізнавальним. куди там нашим БЖД чи як там його. тут всього навчили і яка буває наркота, і які болячки від чого вірусів, бактерій, грибів, і про всі види контрацепції, і як діти народжуються, і що як їсти, види медичного страхування, від чого депресія буває і що нас в старості чекає. коротше ВСЕ! і завдання були цікаві, та не пекельно складні. його я на диво для себе закінчила на відмінно. хоча й більшість завдань серйозних випали на непростий період, коли Дарина не сильно давала повчитись, батьки були в гостях і їх треба було гарно прийняти та й побути з ними, бо лише 3 тижні. в кінці виявилось, що до відмінно лишалось лише 9 балів. зробила додаткове завдання на 10. сиділа до 1-ї ночі, але зробила : )
загалом семестр видався успішніший ніж попередній. хоча в мене було значно менше часу цього разу. літній не беру, відпочиватиму.

кліматичне

цього року небо радувало Каліфорнію дощами. і не те що ляпнуло як плюнуло і досить з вас. лило бувало цілий день і ніч. гуляти звісно не виходило, та й наші двоколісні коні істотно постраждали, бо в квартирі їх просто нема де ставити, стоять на патіо. накриті звісно, але вологість робить своє, та вони вижили. але я радію дощикам. бо кожен день без спеки тішить. кожен день відмінний від звичайного Сан Дієгівського дня тішить, бо інакший. та й засуха цього року точно нам не загрожує. і взагалі практично всю весну було ідеально не вище 24 градусів. лише кілька тижнів було спекотно. справжній подарунок природи для мене спеконенвисниці : )

святкувальне

цього разу святкували ДН Олега. ювілейчик в нього — 30 років.
творіння не моє, Олегової мами. я таке не вмію : )
DSC_7340
скромно відсвяткували Великдень. цього року на писанки мене не вистачило.
2016-05-01 08.38.00
вперше святкувала День Матері
DSC_9449

прогулянкове

гуляємо вже більше у звичні нам місця. влітку думаю треба спробувати вже й на хайкінг кудись йти. хоча відчуваю буде нелегко і треба пошукати відповідне спорядження для тягання Дарини на плечах. поки маємо другий рюкзачок вже з іншим кріпленням. з ним і гуляємо.

купуючи візок я планувала з Дариною бігати. і один раз навіть спробувала, але хто читає мої мамські записники то знає її любов до візка. свої 30 хв вона витерпіла, а далі… коротше зійшла я з дистанції й потопала назад. але відео зробила : )

родинне

два тижні березня мої батьки були ще в нас. про це я писала окремо. потім вони полетіли. а ми з Дариною почали наново будувати свій режим дня. провели перестановку — вона переїхала у свою вже звільнену кімнату. я по-малу її обживаю і роблю більш дитячою.
доця швидко росте та змінюється. дівчинка в нас дуже гонорова та з сильним характером. буде нам ще багато веселощів з цією панночкою : )
Ми

почались канікули, а з ними і літо : )