zymova.com

весняна читанка 2016

прочитане за цю весну

„Диво-пристрої для щойно-мам“ від Христі Слободян
11217963_1519353265022046_447977598503003407_n
ой ну що сказати? така легкість після книги. от всі ми такі різні й унікальні, а в оцих мамських питаннях такі схожі іноді : )
звісно ті, хто мене знають зрозуміють чому мій улюблений розділ ”Пульт для вимкнення зайвого шуму та надокучливих порад„. я аж розревілась, бо дуже болюче питання для мене.
а найдужче розсмішив розділ про пластирі терпіння.
а загалом дуже позитивний та зворушливий текст, як і сама Христя, якою я її читаю вже багато років.
що я зрозуміла прочитавши книгу — 1. я така не одна 2. всі діти це проходять 3. багатьох докорів та страхів я уникла завдяки курсам, на які ми ходили з Олегом (не знаю які відвідують інші та які вони в Україні, але я їх оцінила дуже і ціню досі) та досвіду подруг (навіть більше тому, що я бачила в їхньому материнстві, а не саме тому, що вони б мені розповіли, хоча й це безцінне). 4. кожна мама тут прочитає щось про себе точно. і головне — кожній стане легше, спокійніше, приємніше та тепліше на душі.
„To Kill a Mockingbird“ Harper Lee
EP-160219451
якось так вийшло, що в шкільні роки не проходили, в універі теж якось оминули. а дивно. от надолужую зараз. особливо прожилась книга після курсу історїі США. ще й Кінг нагадав як то було в не такі далекі 60-ті навіть. я завжди була проти дискримінації за будь-якою ознакою. тому в чергове сумно. сумно, що досі це триває хай на меншому рівні. це досі триває і в зворотньому від книги напрямку. історія про те, як маленька дівчинка дізнається що то таке рівність тих років. як легко засудити невинного і доведено невинного чорношкірого і легко виправдати доведено винного білого виродка. і ще про те як небезпечно захищати рівність.
„Bless Me, Ultima“ Rudolfo Anaya
literary_0446600253_l
книгу читала для виконання завдання в коледжі. але мені сподобалась.
це історія хлопчика Антоніо, мексикано-американця. історія про те, як він шукав себе, як дізнавався більше про світ, релігію та традиції власного народу, які сплітаються в одне ціле. книга про життя мексикано-американців. мене підкупила містична складова книги в описі, коли її обирала для прочитання. бо ота сама Ультіма — це добра чаклунка. її дуже поважала родина Тоні, вона допомагла йому народитись і між ними був якийсь особливий надприродний зв’язок. Ультіма вчила Антоніо своїм чаклунським справам, як лікувати, як трави збирати і всяке інше. Тоні, не зважаючи на свій юний вік вже цікавило питання якою людиною він хоче бути, ким він хоче стати. мама хотіла щоб він вивчився і став священником, батько мріяв, що він стане фермером, а Ультіма вчила його, що треба брати все найкраще з усіх світів в його житті.
„Elon Musk: Tesla, SpaceX, and the Quest for a Fantastic Future“ Ashlee Vance
Elon-Musk-by-Ashlee-Vance
незвичний для мене вид літератури, але вже як є. дуже вже мені стало цікаво що ж то за любина така той Маск. стільки всього робить цікавого і надзвичайного. особливо останнім часом успіхи в його космічних розробках та популярність Тесли… коротше таки вирішила ознайомитись. розповідати нічого власне. книга про нього і все тут. непросте дитинство, сильний характер, паскудний характер : ) і прагнення врятувати цю планету від людей. отаке в мене враження склалось. п.с. а ще в нього п’ятеро дітей, всі хлопчики — двійня і трійня : )

***
читати останнім часом стало непросто, бо весь вільний час йшов на навчання. опановую аудіокниги. звісно краще мені очима, але особливо вибирати не виходить. то читаю вухами все, що можу поки гуляємо з малою.