zymova.com

Дарина 5 років 6 місяців Мира&Яся 3 роки

звіт за півроку

Дарина

То вже зовсім доросла дитина (за кілька місяців вже до школи йде). З’явилось яскраве бажання усамітнюватись. Тікає в дитячу і там собі грається. Розумію, що їй дуже бракує власної кімнати, але маємо, що маємо.

Останнім часом знімає відео на свою камеру. Ще й сама собі вікно розшторює, щоб світло гарне було, ставить там камеру і розповідає щось, співає, танцює. Ми так не робимо (їх ми знімаємо, але себе ні) тому не знаю звідки то.

Нас оминула залежність від Frozen, але наздогнало залежністю від My little pony. І я навіть не знаю, що гірше. Бо оці недоконі мене підбішують. Та вдається переключити на щось інше все ж, що не може не тішити.

Не минає любов до конструкторів, малювання та книжок. Це основні три справи, які можуть тривати годинами. Lego то просто мегакрута річ, не припиняю повторювати це. В нас вже була залізниця з Lego Duplo з двома потягами і на ДН меншим подарували ще один набір. Тепер кожна має собі потяг.

Коли вже відпочила від сестер то вигадує їм разом спільні забави:

– вони будують халабуду під столом чи ще десь

– влаштовують змагання (з бігу, стрибків, машинками…)

– хапають собі звірят чи ляльок і граються в догляд за ними

– грають в магазин і ходять на закупи

– грають в ресторан і готують їжу, або влаштовують пікнік

– грають в лікаря і лікують тваринок

– залізають в свій намет і Дарина вкладає малих спати та розповідає їм історії перед сном

– танці, квач та стрибки з тумби на диван, футбол та ще купа всього.

Після того усього я всаджую їх ліпити, малювати, клеїти, читати та ще щось заспокійливе : )

Найскладніше для мене на цьому етапі то самостійні прогулянки з ними. До парку хвили 20. Зібратись хвилин 20. Час в самому парку дуже різний (довше години я ще не витримувала). З меншими ще доволі складно домовитись, а хочуть вони завжди різне в різних кінцях майданчика. Але найстресовіше це туалет. Самих їх же не лишиш, поки згребла в купу Миру і Ясю, Дарина біжить туди. Поки я з нею в туалеті ці обмацують все навколо, а можуть і тікати. Тому перед прогулянкою вичікую щоб всі справи були зроблені. Але ж того вcе одно не заплануєш не запрограмуєш. Коротше дуже стресове то заняття для мене.

Мира

Вага: 13.5 кг
Зріст: 93.3 см

В неї дуже затяжна криза 2х чи то вона перейшла в кризу 3х. Але дуже непросто з нею.

Завела нову звичку щоб з нею лягали спати. Звісно хоче мене, але мені то в цей час треба з Даринкою читати (я трьом читаю щось коротше, а як менші йдуть спати Дарині ще щось довше і складніше). Тому домовляємось на тата. Ми пережили важкий місяць нічних істерик (night terrors). Таке було з Даринкою, тому були готові теоретично. Та морально це все одно надзвичайно важко. Фізично звісно теж. Після місяця таких ночей, коли я спала по 2-3 години я ставала дуже дратівливою. Ще прокидається вночі, але вже швидко заспокоюється і засинає.

Вдома постійно намагається взутись, поза домом роззутись : ) Ще коли сильно сердиться то взагалі знімає з себе усе.
Вже слідом за Ясєю почала сама вдягатись та взуватись (вміє давно, але просто вперта і не хоче). Але більше лінується ще. Вона загалом дуже лінива дупця : )

Дуже не любить пісок у взутті. Це значить, що вона постійно роззувається, витрушує, взувається. І так мільйон разів. Часом вимагає щоб її переносили через пісок.

Яся

Вага: 13.5 кг (так, важать однаково хоча в це важко повірити, візуально Мира виглядає більшою за Ясю)
Зріст: 91.3 см (можливо 92 см, бо сильно шию втягувала)

Дитина-педант та індивідуалітска. Яся знає де що має бути і як що треба робити. Навіть сама скидає з тарілки в смітник що там лишилось і кладе посуд в посудомийку.

Нове захоплення останніх місяців то пазли. Вони всі їх люблять, але Яся може залипати дуже довго.

Вдягати її вже не дозволяє. Лише іноді взувати, якщо сама не змогла і здалась.

Яся в нас рання пташка. Встає раніше за всіх і насолоджується самостійним переглядом мультика, який хоче дивитись. Бо коли всі прокинулись починається вже змагання за вибір. А от сон має міцний. Навіть Мирині волання вночі її не будили в 99% випадків.

Менші вже практично привчені до туалету. З ними процес триваліший ніж з Даринкою. Проте почався раніше.

Тепер кожна має свій самокат і це одна з улюбленіших забав.

Всі троє в нас стали фанатками гурту Go_A ще з минулого року з пісні „Соловей“. Зараз ні дня без танців під їх музику. „Соловей“ та „Шум“ знають вже слова. Мира ще дуже любить рухи з кліпів повторювати.

Менші як і старша полюбили дуже „Щенячий патруль“. Маємо цілу колекцію песиків. Вони навіть кольори іменами песиків називають.

Люблю дивитись як вони спільно щось роблять і піклуються одна про одну. Дуже сумую, коли сваряться чи бьються.

З такою кількістю дітей нас рятують лише режим, певні правила і ритуали до яких діти звикли та злагоджена робота.

Коротше нудьгувати нам не доводиться. А далі буде лише веселіше : )