zymova.com

ГП, ГП і Відьмак

жити зараз і уникати різних жартів, мемів, метафор щодо двох ГП дуже важко. ми довго тримались, але…

таки передивились того року Гру Престолів

HBO вміють знімати, в них цього не відбереш. гарна і якісна картинка. та загалом сильно не вразило. мені сподобались дракони (бо гарні), Арія (дівчинка тішила мою феміністичну часточку душі) і вовки ще були милі. особливої кривавовсті як і багато сексу теж не було (Outlander (так я це подивилась і не читала), отам тільки й роблять, що кров пускають та сексом займаються). я навіть не знаю що сказати. перший сезон ще більш-менш зацікавив, та далі ставало все сумніше і додивлялись чисто щоб вже додивитись. читати книги мені не захотілось. хоча й кажуть, що вони чудові, але я зрозуміла, що мені не цікава сама історія.

цього року терпець урвався і ми передивились Гаррі Поттера.

тепер я знаю хто всі ті люди, про яких ви згадуєте, хто такий Доббі і чого він вільний, що то таке Дементори. ну і т.д. як я і думала не моє. якби я росла на тих книгах, а не подивилась фільми в 37, може й було б інакше. а може й ні. читати теж не захотілось. може колись з дітьми і в оригіналі (але швидше за все ні, хай вже якось самі). дивно мені було, що всім імена дуже близько зберегли (хоча я може чогось не знаю звісно), а з Гермайоні зробили Герміону. ще зустрічала Воландеморта, замість Волдеморта, але то дрібниці. от з усього того, що в них є в тому чарівному світі, то хотіла б такі живі фото. особливо з тими, кого вже нема. та загалом мені Гобіт й Володар кілець значно сильніший та захопливіший. або Хроніки Нарнії (книги 3 чи 4, поки зовсім не глибоко релігійно стало). хоча їх я читала теж не в дитячому віці, а в 20+. коротше, занадто пізно мені вже зачаровуватись певно цим творінням. проте фільми з серії Фантастичні звірі і де їх шукати нам сподобались.

ну а тепер про хороше. що я в свій час прогавила і завдяки Netflix надолужила чи то відкрила для себе, то це Відьмак.

екранізація від Netflix мені дуже сподобалась (навіть двічі дивилась). сподобалась настільки, що після першої серії ми зупинились і поки я не прочитала перші дві книги не продовжили дивитись. читала смакуючи кожну сторінку як тільки мала час, іноді жертвуючи сном. той світ мене захопив на місяці. український переклад просто чудовий як на мене. думаю, що колись навіть перечитаю. ми навіть подивились польський фільм. це не дуже захопливе видовище : )
чула багато критики серіалу від пошановувачів книг, але мені як раз все сподобалось. так є певні розбіжності, але не критичні на мій погляд. з нетерпінням чекаю продовження від Netflix.