zymova.com

Мира&Яся. місяць чотирнадцятий. Дарина. три роки і сім місяців

чотирнадцятий місяць двійнят та 3 роки і 7 місяців Дарини
черговий звіт.

режим

практично без змін. Яся в нас жайворонок і 7 ранку то максимум, навіть якщо погано спала чи пізно заснула.
Мира може спати як і Даринка навіть до 9ї.
лише кілька днів як ми їх поселили всіх в одну кімнату і тестуємо різні способи вкладання, тому рано робити висновки. поки що Дарина та Мира сплять добре. в Мири точно покращився сон і прокидання скоротились дууууже. зараз це 1 чи 2, і то якби не Яся може б і не прокидалась. бо останній місяць в нашій спальні вона прокидалась до 10 разів за ніч. от Яся поки не дуже. на денні сни спокійно лягає, а як на ніч то зі страшними криками і останню ніч спала зі мною, бо так і не вдалось її вкласти в ліжку. лише будила сестер тому довелось її ізолювати щоб всі могли поспати хоч трошки.

Дарина


— хоча й може часом сердитись на сестричок і відбирати якусь іграшку, та загалом любить з ними бавитись та допомагати доглядати за ними. навіть ділиться своїм печивком. дуже любить вкладати їх спатки вдень, цьомає та бажає солодких снів.
— фотографування вже почало їй подобатись. буває навіть просить мене її сфотографувати з малюнком чи вежею, яку вона збудувала. і любить потім дивитись яке фото вийшло : )

— вигадує купу ігор щоб залучити малих. наприклад притягує якусь ковдру, стелить на підлозі. розкладає там іграшкову їжу та посуд, іграшки, які вони люблять і кличе їх на пікнік : ) може ще чаєм пригощати з тістечками, теж іграшковими : ) ще накладає подушок та ковдр в хатку і найрізноманітніших іграшок та заманює всередину малих гратися.
— як вони вчились залізати на диван то почала їх піднімати і тягати. доводиться постійно пояснювати, що сестрички важкі для неї. але так мило, що вона їм хоче допомогти : )
— якогось дня вирішила чомусь розмалювати собі нігті на руках та ногах фломастерами. і це я навіть не уявляю звідки, бо я такого ніколи не роблю (в смислі я не робою манікюр та педікюр з лаком, не фломастерами звісно : )). тиждень то відмивали потім аж так сильно постаралась : )

різне


— в Ясі вилізла права нижня четвірка. і це трійок ще нема. все в цих дітей не так як у всіх : )
— в Мири схоже вже почались харчові вибрики. є вже певні продукти, які вона відмовляється їсти. і взагалі вона завжди так обережненько з їжею, розбивляється, лизне, манюнький шматочок відкусить і тільки потім (якщо перевірку пройдено) їсть.

Яся ж спочатку пхає все до рота, і лише якщо не сподобалось (що траплялось раз, чи два) виплюне. зазвичай їсть аж обома руками одразу : )

– Яся вже добре ходить, але не так швидко як Мира. та їй це точно дуже подобається.

— Мира намагається стрибати як Дарина. це схоже на дуже швидкі присідання, але схоже їй здається, що вона стрибає : )

— Яся легко навчилась залізати і злізати з дивана. Мирі пішло більше часу на це вміння, але теж опанувала. тепер вони більшість часу проводять на дивані : )
— Яся вже осміліла і почала залізати в іграшкову хатку, але в тунель поки не наважується лізти.
— Все частіше доводиться їх розбороняти, коли свяряться за якусь іграшку.
— в Мири зараз захват від того, що вона по чомусь б’є рукою. проблема лише в тому, що частіше за все б’є вона по Ясі, Дарині чи нам : ) і зрозуміло, що вона не зі зла і не розуміє що робить, та сестрам від того не легше. нагірше, коли то не рука, а якийсь предмет в руках, важкий твердий предмет.
— Яся дуже ручна і дуже мамина. ото як та коала вилізе, вчепиться міцно пальчиками і голівку так притулить. ще й любить цілуватись. бере прям долонями мене за обличчя притягує щоб я її цьомала і балдіє : )