zymova.com

Мира&Яся. місяць тринадцятий

тринадцятий місяць
черговий звіт.

режим

Яся все частіше спить всю ніч не прокидаючись. лише один нюанс — прокидаєтся вона рано. дуже. буває ще й 6ї нема. в той же час Мира часто прокидається серед ночі і кілька разів з диким воплем, наче її ріжуть. і вже після 3-ї може міцно заснути і бувало аж до 9ї спала. зазвичай я буджу її о 8й, щоб потім вдень було реально вкласти їх разом. і так сон за звичайних умов в той самий час. у вихідні збивається, бо ми не вдома.

прикорм

продукт місяця це авокадо. аж пищать. зараз загалом їм вже можна все і так кльово, в ресторанах тепер можна їм брати їжу, а не тягати з собою мішок запасів.
перейшли на звичайне молоко з суміші і як же тепер простіше стало. а дешевшееее то як! : ) єдине що доводиться докупати серед тижня тепер, швидко випивають вдвох. думаю треба з часом якось скорочувати кількість, бо забагато.

різне

– нарешті припинились дощі і пізніше сідає сонце, тепер ввечері виходимо на прогулянки після вечері, якщо ще є час до сну. навчились залізати на край гірки.
– вже частіше випускаємо їх на всю територію вітальні. сама ще трошки боюсь, що не встигатиму обох ловити як на диван залізуть, то поки лише коли ми вдвох поряд.
– Мира дуже любить Даринині конструктори одразу хапати, а Яся до взуття одразу тягнеться.
— Яся дуже любить захопити собі музичний куб і похитуючись в такт підспівує мелодії. взагалі більше співає, а Мира більше танцює.
— вже дуже добре махають ручками „привіт“ і „па-па“. Мира майже завжди, Яся під настрій, вона в нас гонорова росте.
— Мирослава не тільки навчилась відбиватись від Ярослави, а й навчилась сама відбирати в неї щось.
— Мира вже практично бігає, якщо поверхня рівна.
— Яся пішла саме в день, коли їм виповнилось 13 місяців. до того весь місяць робила крок чи два іноді. проте швидко сідала і далі повзла. чи то боялась, чи то лінилась. а от в день народження пішла і одразу багато кроків.
— фото на документи цього разу вийшло зробити за один день, а не як з Дариною за кілька місяців : ) але було не легко. Мира ще й встигла змінити одяг, бо в перерві обідали, а вона їсть як порося : )