zymova.com

Мира&Яся. місяць дванадцятий

дванадцятий місяць
хоч і з великим запізненням, але ось черговий звіт.

режим

трохи посувається. вже пізніше лягають на нічний сон. і троооооошечки пізніше прокидаються вранці. точніше Мира пізніше, а Яся як штик і їй хоч би що. вдень вже сплять менше, а кілька разів взагалі другий сон пропустили. я аж злякалась, бо ще не готова втрачати вільні години так рано.

прикорм

кавун та огірок. і кавун просто випрошують, а от за огірками аж трусяться. якось сиділа обідала, а вони мене обступили та істерять. я їм і те, і се, і на ручки. і тут доходить — вони в мене огірок побачили.
їдять вони все! Яся їсть за двох : ) дуже люблять ягідки, особливо малинку.

дратівливе

це причина запізнення допису. все не могла підібрати цензурні слова. вже четвертий рік я слухаю які ми погані батьки і як ми робимо все неправильно, який негарний одяг на дівчат вдягаємо і т.д. і т.п. цього разу ми вже почули, що труїмо дітей та що їх треба рятувати негайно, бо … далі список якихось болячок.
знаєте, таки європейці, американці та решта, роблять правильно, що рано починають жити окремо, дітьми займаються без бабусь-дідусів і бачаться на свята та Дні народження. бо що? бо є межі і мінімум втручання. як результат кращі стосунки.

розміри

Мира: 9.8 кг і 74.9 см
Яся: 7.9 кг і 71.1 см

різне

– зуби полізли масово. в Мири вже 8 — 4 верхніх, 4 нижніх. в Ясі теж 8 — вилізли всі двійки.
— Мира остаточно пішла і хоч і похитується, але тупцяє добряче. Яся поки лише з опорою, але вже сама встає і стоїть без підтримки.


— двійнята все частіше сваряться за іграшки, але й все частіше вдох десь сідають і хіхікають.
— бавляться в доганялки та майже хованки.
— зараз дуже полюбили сидіти під столом і чимось там бавитись.
— розширили радіус волі для менших і вони полюбили совати стільці по кімнаті. Дарина залізла на стілець, взяла свій іграшковий телефон. і що я чую? — Ало, поліція! Мира забирає мій стілець!
— відсвяткували перший День народження! вперше святкували вдома, а не впарку, бо що? бо в травні Сан Дієго заливає дощами! це фантастика! але всі були нагодовані, задоволені, і жодна дитина не постраждала : )