zymova.com

Anza-Borrego Desert State Park

я не люблю пустелі. логічно, бо не люблю спеку. але разочок можу погодитись відвідати. тим більше якщо обіцяють пустелю в зелені та квітах то навіть цікаво. наші друзі щороку відвідують квітучу пустелю, яка є частиною Anza-Borrego Desert State Park. цього року зима в Сан Дієго видалась дуже дощовою та прохолодною (навіть вперше за 7 років немає загрози засухи), тому квітло там все особливо сильно і ми наважились з нашим дитсадочком таки поїхати.

від нашого дому їхати близько 2 годин. виїхали раненько і щоб не дуже спекотно, і щоб менше машин на дорогах. пустеля ця заховалась серед гір. тобто їхали ми вгору, а потім з гори. і краєвиди там дуже гарні поки все зелене і не вигоріло. сподіваюсь відео хоча б трошечки відобразить ту велич.

більша частина дороги добре нам відома, бо так ми їздили в Julian та й у Cleveland National Forest
біля The Visitor Center починається маршрут з доріжками з бетонних плит, яким ми чудово прогулялись з нашим здоровезним візочком. там вам і квіти всякі різні, і гори навколо, і каменюки, і звісно кактуси.

парк величезний і маршрутів багато. до багатьох місць наша Camry доїжджала, але є і пункти куди лише позашляховиком, або прийнамні повноприводною машиною. але ми з малечею тому навіть за умови наявності такого авто навряд би подужали так довго гуляти, бо вони заморились.

нагулявшись і нафотографувавшись поїхали обідо-вечеряти в ресторан, який врятував нас з Даринкою в тій історії з першою поїздкою в Julian. тому кожного разу як опиняємось в тих краях намагаюсь до них зайти і віддячити хоч так. на жаль жодного разу так і не зустріла своїх рятівниць. The Apple Country Restaurant що у містечку Santa Ysabel, CA має дуже смачні бургери з бізона.

ну і от що вийшло назнімати

думаю найближчі 5 років більше ніяких пустель. буду підтримувати традицію : ) бо 5 років тому ми були в іншій пустелі, яка є частиною іншого парку — Joshua Tree National Park