zymova.com

Мира&Яся. місяць десятий

десятий місяць
цей місяць якось так швидко пролетів і без особливих змін, що я так довго готувала цей звіт.

режим

тримається більш-менш. збої від зубів. всю ніч (12 годин тобто) не сплять, прокидаються. інколи лише раз, інколи та, в якої зуб лізе щогодини може прокидатись і спати лише на мені і ніяк інакше. коротше чекаю всіз зубів схоже тоді лише.

прикорм

з нового хіба жовток яйця.

я мама


помітила, що багато всього, що кажуть про другу дитину в мене якось навпаки. починаючи із з другою легше закінчуючи бажанням насолоджуватись повільним розвитком малюка. то в мене інакше якось. якщо з Даринкою я не хотіла, щоб вона швидко росла, я хотіла всіма етапами насолодитись. то цього разу хочеться вже щоб вони швидше підросли, почали ходити вже і втрьох щоб їм було вже цікавіше. бо Даринка дуже хоче з ними бавитись вже „по-дорослому“, а вони поки лише все облизують та гризуть. ну і ходіння дуже полегшило б прогулянки. їм вже дуже важко довго висиджувати у візках, але рідко де можна їх випустити поповзати, а якби тупцяли то було б вже простіше.

так в цей візок дуже багато запхати : )

різне

— в Ясі вилізло ще два верхніх зуба, а в Мири ще два нижніх (права одиничка і права двійка). це ж треба навіть зуби по-різному в них вилізають!
— тупцяють вздовж паркана активно, але ходити поки не сильно рвуться.
— обидві добре стоять тримаючись однією рукою. Мира навіть якось була помічена у стоянні без рук обпершись спиною (чи дупцею : )) на шафку.
— спочатку ми почали купати обох маленьких разом, але буквально з другого разу до них приєдналась і Даринка. сказала хоча купатись із сестричками. це дуже економить час та воду як виявилось : )
— Мира дуже любить танцювати.
— Яся дуже любить все відбирати в Мири.
— ходили знов на урок музики в українській школі, бо не спали і дітей в той день було дуже мало.