zymova.com

Мира&Яся. місяць восьмий

восьмий місяць
доволі плідний місяць на зміни

режим

схоже дівчатка перейшли на 2 денних сна. це з одного боку менше вільного часу, з іншого менше стресу вкладання. та й ростуть мацьопки, сплять взагалі і добре. вранці так і лишилось підйом ~7:30. десь близько 10ї перший сон (30-40 хв, якщо пощастить година), близько 14ї другий довгий (2-2.5 години, бувало і 3). і десь о 18й починаємо купати, годувати та вкладати на ніч. прокидаються ще близько півночі та біля 4 ранку на доїсти.

прикорм

з нового йогурт. так поки каші та фрукти-овочі.

різне

— Яся теж поповзла. буквально через півтора-два тижні після Мири. ще не так швидко, але вправно. та вона в нас лінива дівчинка і повзе лише, коли їй дуже хочеться і треба. Мира ж повзе на будь-які відкриті двері, тільки з’явиться нове вільне місце де б поповзати.


– обидві почали спати на животі. засинають на спині, а потім перевертаються і сплять на пузі. Яся ще й перекручується так, що лягає впоперек ліжка.
— синхронізувати сон дуже складно, особливо нічний. зазвичай Мира дуже довго вкладається, але останнім часом Яся почала вибрикуватись і прокидається десь о 22й потусити, або засинає довго (можливо то через зуби).
— в Ясі з’явився перший зуб. прорізався він 4го січня десь.
— дівчатка мають вміння, я це називаю прикидатись сурікатами : ) на колінках піднімаються ручки вгору. можуть на ноги так лізти нам, або на парканчик.
— ще були помічені за бійками. можуть іграшку не поділити, можуть маму чи Дарину не поділити : ) я зранку їх виношу зі спальні в загончик поки йду в душ, а Дарина і Олег ще сплять. то бувало доводилось вибігати на рьов, бо одна на іншу вилізла і „скубе“. я думала це значно пізніше почнеться, а не в такому малючковому віці.