zymova.com

Мира&Яся. місяць дев’ятий. Дарина 3 роки 3 місяці

вирішила робити загальні звіти час від часу, бо за рік Даринині цікавинки забуваються. спробую, а далі буде видно

режим

як і було очікувано все міняється. вкласти їх на ніч стало дуже складно. і буває, що Даринка вже спить, а ці чортенята досі танцюють в ліжечках. зуби лізли, то скидаю творчі виступи на них.

прикорм

пробувала давати курку. поки не сильно вразило.

Даринка

– останні кілька місяців Даринка значно розширила список книжок для чинаття перед сном. точніше кількість книжок. зараз це мінімум 10, максимум поки було 15. звісно деякі з них коротенькі, як про Шустя і Шуню чи Баранчика Рассела. але є доволі довгі. з улюблених останні місяці це про монстриків „Мені потрібен мій монстр“ та „Агов, це мій монстр“ та купа книжок від Джулії Дональдсон, це і Груффало та Груффалятко, звісно про драконів Зоґ, Равлик і Кит, Де моя мама?, Місце на мітлі. раптово дуже полюбила Рукавичку. в нас Різдвяна версія від Абабагаламаги. загалом багато дуже (треба вже новий пост про книжки написати). діліться, які ваші дітки люблять?
— дуже багато говорить (хоча деякі родичі стверджують, що вона в нас не говорить зовсім). постійно щось сестрам розповідає. а ще навчилась роздавати їм команди : ) а ще й папужнічати почала, то я вже почала фільтрувати трохи : )
— багато малює і фломастерами і різними видами фарб
— полюбила різати і клеїти. поки хаотично, але як наловчиться буду тренувати цілеспрямовані вирізалки. ще й вона все робить обома руками, тому різати лівою ножицями для праворуких не так просто. відповідно на довго її не вистачає.

я – мама

найважче мені зараз зі сном та спиною. і особливо поки нічим не зарадиш. питання з прогулянками (точніше їх відсутністю в будні) теж мене пригнічує, але вже якось звиклось.

розміри

Мира
вага — ~ 9 кг зріст — 68.6 см
Яся
вага — ~ 7.5 кг зріст — 67.3 см

різне

— в Ясі виліз і другий зуб на наступний день після 8 місяців. в Мири теж виліз один нижній.
— Мира теж вперше сіла загадковим чином, я знов не побачила як вона то зробила. те саме було з Ясєю. обидві сидять, але по-різному. Мира стандартно на дупці, Яся щось не взахваті від такого сидіння, і любить на колінках сидіти (такі вони різні, що жах!).

— обидві активно стояли на колінках тримаючись за парканчик та стінки ліжечка, а згодом Мира почала стояти, а за нею і Яся.

довелось опускати вже дно ліжечок.
— навчились робити „тосі-тосі-тосі“. Мирі так сподобалось, що вона виражає так своє захоплення постійно : )
— можуть періодично гратись усі втрьох, а я маю спокій хоч недовго, але маю. так що здається наш план спрацьовує : )