zymova.com

Мира&Яся. місяць сьомий

сьомий місяць

режим

режим трохи змістився. тепер вони трошечки пізніше прокидаються (що не може мене не тішити : )). зазвичай о 7:30 +/- потім є короткий сон, довгий, ще один короткий. о 7 вечора Яся зазвичай вже спить, а от Миру вкласти нелегко. буває аж до 9ї вкладаю, але зазвичай о 8 спить. десь 12-1 ночі перекус і сплять далі. 4-5 ранку знов їдять і вже до майже 8 ранку сплять.
часто чую, що з дітьми на штучному вигодовуванні так легко, нагодував і сплять всю ніч. ну наче голодом не моримо. перед сном ще й кашку їдять. п’ють скільки влізає. але чого так часто прокидаються не знаю. Дарина здається у місяців 8-9 почала так всю ніч прям спати. от і побачимо.
в мене є підозра, що ми заважаємо, бо вони сплять в нашій спальні. проте з іншого боку, якщо вночі прокидається одна інша від того не прокидається. а кричать вони ой як голосно! тому навіть не знаю.

прикорм

далі куштують фрукти та овочі всякі. вже навіть не у вигляді пюре, а даю в ніблері. поки все їдять : )

Даринка

вона і далі дуже допомагає мені чим може. і розважить, і пригляне, і пляшечку потримає, і забавок принесе. просто діамант, а не старша сестра : )

я – мама

— стає трохи важко вже. часу на відпочити і побути самій практично не існує. Дарина вдень не спить, тому відпочити вдень ніяк. вони вже сплять все менше. на ніч вкладання то марафон справжній, який починається як тільки Олег повертається додому. вечеря і одразу купання та вкладання менших, а потім якщо вдалось вчасно вкласти Миру то й Дарину вкладаю я. тобто як раніше в мене було пару годинок поки Олег з Даринкою бавиться, а я в іншій кімнаті своїми справами займаюсь, вже не виходить. але бачу ще кілька місяців і буде їм втрьох цікавіше вдень разом і я трохи розслаблюсь.

— пережила вже одну Різдвяну вечірку Олега (на момент написання й другу : )).
тобто всіх трьох купада й вкладала сама без допомоги. не повторюйте це в домашніх умовах — це небезпечно для вашої нервової системи : )

різне

— Мира вже повзає. за кілька днів до 7 місяців поповзла вперед на колінках. зараз взагалі вже майстерно то робить і швидко. Яся поки тренується, та повзає задом поки.
— ростуть шивдко. вже катаємо їх в дорослих сидіннях у візочку.

їм дуже сподобалось, бо тепер все видно. а ще це в принципі зручно. можна Ясю взяти на себе в рюкзачок, а Дарину посадити в одне з сидінь. так нам не треба тягати другий візок з собою.
— розділили між собою вподобання — Мира любить тягати книжки та дроти, Яся більше тягнеться до всяких пристроїв — телефони, комп’ютери…
— Яся — балакуха. Мира теж щось вякає, але вона більше пореготати : ). звуків всяких багато. з того що точно є це ма-ма-ма, ай-ай-ай і ням-ням. ну власне все найнеобхідніше 😀

Мира

Яся