zymova.com

Дарина. 3 роки

що ж минув цілий рік, і наша дівчинка стала дорослішою і тепер має цілих 3 рочки

довго я це писала. після року перерви важко було все зібрати до купи. всього в один допис і не запхаєш та й кому то цікаво : )

розміри

зріст 94 см
вага 14.2 кг

сон

лише один нічний сон. я не знаю як вона витримує, але спить з 9ї до 9ї. час може варіюватись, але загалом так. рідко засинає вдень. зазвичай в дні, коли дууууже рано встала чи сильно нагулялась. під ранок прокидається і приходить досипати до нас. але останній місяць все рідше.

харчування

це дуже складна тема. те, що вона їсть мабуть на пальцях двох рук можна порахувати і то вільні лишаться. це:
— каша (вівсянка чи рис) з молоком і бананом (єдиний вживаний фрукт)
— суп з куркою картоплею та морквою (єдині два овочі, які їсть)
— риба
— м’ясо з плову або у вигляді м’ясних кульок (ікеївські дуже любить, навіть може пюрешку заразом зажувати)
— макарони у вигляді спіральок, бажано кольорові (сік томатів, шпинату та моркви). всі інші види не їсть і не вірить, що то макарони : )
— млинці (і тоненькі, і американські пухкенькі)
— печивко (цукерки та шоколадки ми ще не давали і вона не просить, а от печивко любить) та все що схоже (начос — кукурудзяні чіпси, бурякові чіпси, висушений йогурт)
— яєшня (рідко)
— кексики і тортики (у свята), морозиво (головне щоб не було фруктів всередині інакше випльовує)
я пробувала хитрувати, ховати щось в чомусь. багато чого пробувала. варіант діти копіюють батьків не працює, вона їсть лише те, що хоче з того, що їдять батьки : ) коротше після кількох випадків, коли через хитрування список страв ще більше скоротився, я більше не ризикувала. їсть оце в такому вигляді — хай краще їсть як є, ніж не їсть взагалі.

Дарина любить

— залізати будь-куди і що вище то краще.
— стрибати
— книги
— конструктори всі!

— пазли
— малювати (то такі каракулі більше і дехто каже, що вона неправильно малює. хоча як то можна неправильно малювати я не знаю)
— потяги
— машинки

— надівати щось на голову
— бігати
— гойдатися
— камінці та патички
— м’ячики

— кульки
— наклейки
— колупатись у піску. особливо у мокрому піску на пляжі. кидати його у воду і бігати потім мити ручки в океан і тікати від хвиль.

— Paw Patrol

Дарина не любить

— фрукти та овочі
— пити щось окрім води, але води вона п’є багато. дуже!
— мити голову
— сидіти та позувати для фото

— розчісуватись

дратівливе

— постійні прискіпування до мови, здібностей, поведінки, розвитку… та до всього і відповідно до нас як батьків.
— постійні порівняння з іншими дітьми (які в результаті виявляються дітьми маловідомими, таким яких бачили один раз, які старші, які ростуть в інших умовах (наприклад мають старших братів/сестер)). в той же час непомічання схожості з її однолітками, а тим більше її переваг в чомусь.
— вигадування проблем та нав’язування якихось діагнозів (від гіперактивності до відсталості).
список довгий насправді, бо все попередньо описане нікуди не ділось, а лише прогресує.

всяке різне

— Даринка дуже активна та життєрадісна дитина.
— в неї є ліпша подружка. вона на 9 місяців старша і в такому віці це дуже багато : ) але як не дивно, та частіше вона від Дарини щось переймає, бо то шкода всяка : ) хорошим вони якось не діляться. іноді сваряться (в основному коли іграшки не можуть поділити. сподіваюсь смаки в хлопцях в них будуть різні 🙂 ), але загалом дуже дружать. (на фото Дарина праворуч)

– вона чудова турботлива старша сестра. їй важко, ми це бачимо, але вона долає це і все одно лишається ніжною, турботливою, просто найкращою сестрою

Даринка чудова дівчинка з сильним характером та океаном енергії і любові. І ми щасливі, що вона є такою як є і любимо її безмежно!