zymova.com

Мира&Яся. місяць шостий

шостий місяць

режим

схоже як і з Даринкою ці теж вже визначились з часом засинання на ніч і прокидання вранці. решта плаває і змінюється з кожним місяцем. отже, залягають на нічний сон ~ о 19-19:30 і прокидаються відповідно ~ о 7й вранці. бо вона ото з малечку як засинала десь о 20:30-21 і прокидалась о 8:30-9 вранці, так і досі. любителі дресирування дітей якось рухають режим, але я не сильно тиран тому якщо їм так комфортно нехай. все одно от-от і почнеться школа і все одно вставати доведеться рано. та ще й виходить, що так я можу з кожною зі свої дівчат певний час побути наодинці.

розіри

були на плановому візиті в педіатра тому знаємо розміри. Мира суттєво вирвалась вперед за вагою, а різниця в зрості навпаки в них скоротилась. отже:
Мира 7.75 кг та 64.7 см
Яся 6.3 кг та 63.8 см
я щоразу переводжу з фунтів, унцій та дюймів у звичні одиниці, бо мені так зрозуміліше. тому можуть бути похибки. бо зазвичай вага то щось страшне а-ля 13 lb 14.804 oz це ж навіть не десяткові дроби, а якесь одоробло.

прикорм

педіатр нам радила ще на візиті в 4 місяці, але ми не поспішали. думала десь в 6 почати, але грудне вигодовування вже все та й бачу їм хочеться чогось. поки дві каші рис та вівсянка. спеціальні дитячі оті (безмолочні якщо що). також скуштували гарбуз, цукіні, броколі, цвітну капусту, моркву, яблуко.

Даринка

помітила, що перед тим як почати ревіти за компанію намагається їх розрадити. коли я годую двох одночасно може навіть намагатись пляшечку тримати одній, поки я біжу до іншої. коротше поки все чудово і вона чудова. дівчатка її дуже люблять і страшенно тішаться, коли її бачать. але й часом корчить з себе маленьку. я намагаюсь максимально їй увагу приділяти, бо малі вже не такі ручні то маю більше часу. того може вона й спокійніша стала.

я – мама

сумую досі з приводу грудного вигодовування. ловлю себе на тому, що витріщаюсь на годуючих мам і заздрю.

різне

— перевели дівчат у велике ліжечко. в малих вже небезпечно, бо сідають і можуть випасти. з тими малими так було зручно і так вони там легко спали. переїзд дався важко. у більшому ліжечку їм забагато місця замало затишку. коротше знов я попрощалась зі сном. зробила їм там тісноту та затишок ситуація покращилась. етап кожній по ліжечку ще попереду. ще їх таких 4 там влізає, то відтягуємо, бо 2 ліжечка то взагалі вся кімната в меблях.
— сідають з нахиленого положення в автокріслі, кріселках-качалках, і т.п.
— Яся все ж таки здалась і таки іноді перевертається на пузо і трохи прокачує руки, але так лінується і нудить. і прес підкачує тягаючи себе за ноги. раніше не дуже тішилась від того.
— Мира на пузо перевертається майже моментально, і навіть уві сні. повзає задом і весь місяць вчилась на коліна ставати і рівно в 6 місяців таки навчилась. Яся теж по-трошечку щось там намагається, але вона фізично слабша та лінива, тому повільніше.
— Мира загалом дуже позитивна дитина і постійно усміхається. але серед ночі, або коли голодна може так верещати, що стіни здригатимуться. Яся загалом дуже серйозна і усміхається рідше, але й якщо плаче чи нудить то тихенько.
— активно тягнуть все до рота (це теж було однією з причин починати прикорм).
— за ці 6 місяців в мене склалось таке враження, що це просто країна двійнят. куди не підемо, або маму з двійнею зустріну, або хтось хто має двійнят вже дорослих трапляється, або самі дорослі двійнята. десь кожна третя родина має двійнят точно : )
— не пригадую чи вже писала, але почало переслідувати питання „а вони двійнята?“. діти одного віку і приблизно одного розміру в одному візочку. чому люди це питають? вони думають, що я монстр і між ними різниця 9 місяців тому в однакових кріселках? вони думають, що то не рідні сестри? що я няня для кількох дітей? так і не з’ясувала я відповіді на це явище.