zymova.com

Мира&Яся. місяць п’ятий

п’ятий місяць

режим

все більш-менш стабільно. збивається лише у вихідні, коли ми не вдома. дівчатка звикли спати вдома тому за межами дому звичний режим ламається. але то не біда. останній тиждень вони іноді серед ночі довго не засинали і тупо собі хіхікали. як то називають нічні гуляння. а Мира почала прокидатись після того як засинає Яся на нічний сон і довго гуляти користуючись моментом ніби : ) бо як раз вкладається спати Дарина, Яся спить і вона лишається сама зі мною. отака хитрунка. але наче і це минуло і здається наступного місяця знов все зміниться, бо денні сни почали мінятись.

Даринка

Даринка все рідше плаче, якщо вони плачуть. особливо вдома. в машині дууууже рідко. бачу, що хоче з ними вже бавитись дуже. допомагає заспокоювати. вона їх любить та вони теж дуже тішаться, коли вона поряд і це для мене найбільша радість.

я – мама

рівно в 5 місяців закінчилось в мене грудне вигодовування. з одного боку воно було і це вже добре. з іншого мені сумно. я сподівалась, що вдруге мені буде легше, а вийшло, що одна майже одразу відмовилась, інша от зараз. вихідні напередодні були дуже стресові, може в цьому причина. Яся спочатку почала кусати і випльовувати груди, потім різко скоротилась кількість скачаного помпою і за кілька днів все заглохло остаточно.

різне

— хапають себе за ноги. Мира особливо дуже любить ними бавитись.
— граються іграшками (малючими звісно, хоча Дарина їм постійно свої приносить)
— перевертаються зі спини на живіт. Мира це робить постійно і валяється на пузі. а Яся не любить бути на пузі тому не хоче то повторювати.
— намагаються сідати дуже активно.
— багато балакають, особливо Яся.
— Мира пересувається задом по-малу та навколо вертиться і на спині повзе. коротше рухлива і дуже сильна. робить те саме, що і Даринка в її віці. Яся на животі бути не любить тому хіба катуляється трошки з боку в бік і навколо себе, а так не сильно напружується. вона в нас лінива й тендітна дівчинка : )

зважаючи на обставини, я не так детально можу слідкувати за всіма дрібничками в їх житті, як було з Дариною, але роблю все можливе. радію, що все записую і знімаю на відео, бо тепер можу порівняти з Даринкою і нічого не забути. і головне — для мене це певна гарантія уникнення помилок їхніх бабусь і дідусів.