zymova.com

переїзд з хати на хату в США. мої поради

переїзд на нове місце проживання чи то квартира чи будинок починається з пошуку. ну а щоб шукати ви маєте знати чого ви хочете, скільки ви за це здатні/хочете платити і чим ви можете поступитись, а чим ні (відсутність/наявність килимів, пральної машини, посудомийної машини, ванни у ванній кімнаті, паркомісця, балкону/патіо, великої кількості шафок; близькість парку, транспортного сполучення, продуктового магазину чи аптеки).
ми шукаємо в основному на https://craigslist.org/ та https://www.zillow.com/
якщо це адекватне житло, то контракт на оренду буде мінімум на рік. тому при виборі треба бути дуже обережним та уважним, бо жити там рік, або платити великий штраф за достроковий розрив контракту. ну і ще нюанс — попереджати про переїзд треба буде за місяць, а то й за два (якщо це приватне житло, а не квартирний комплекс) до закінцення контракту і дороги назад вже не буде.

мої поради, які базуються на досвіді вже 4 переїздів:
1. бажано побачити житло до в’їзду. не схожу квартиру, а саме ту, щоб не було неприємних сюрпризів, бо в нас були.
2. уважно читайте контракт і всі умови!
3. в день в’їзду не провтикати заповнити форму спеціальну в якій ви детально помічаєте всі можливі штуки до яких можу причепитись, коли ви з’їжджатимете. наприклад: тріщинки чи подрянини. щось не вмикається чи видає дивні звуки. бракує деталей. в нас от не працював якось подрібнювач в кухонній раковині. десь погано фіксувалось вікно і були тріщини в раковині у ванній кімнаті. таким чином ви: 1) захищаєте свій депозит від сплати з нього за все таке. 2) якщо щось не працює чи поламане вам це можуть і полагодити чи замінити.
4. зверніть увагу на сусідів та околиці. бо перспестива сидіти в хаті і лише виїжджати з неї на машині, бо навколо жах не дуже приємна. ну і сусіди скандалісти чи психи теж не додають позитиву в житті. а вам нагадую жити мінімум рік до можливості переїзду.
5. беріть з собою готівку чи чекову книжку якщо маєте справу з власником житла. вам треба буде заповнити довгу форму з купою інформації про вас і заплатити за перевірку вашої благонадійності. картки вони не приймають : )
6. сам переїзд це справа стресова і силозатратна:
1) не пакуйте речі в останній день, робіть це хоча б за тиждень до.
2) цінні вашому серцю меблі краще захистити чимось зовні.
3) посуд краще пакувати в спеціальні коробки. наприклад такі і далеко не заставляти, бо будете їсти з одноразовго ще довго : )
4) якщо ви власник величезної вантажівки, або всі ваші речі вміщаються в багажник звичайного легкового автомобіля то кльово. але більшості необхідна оренда спеціального транспорту. спеціальних служб безліч. в нас найпопулярніші U-Haul Penske Budget Truck Rental
5) наступний пункт — хто все це буде тягати. якщо речей небагато і немає меблів то впоратись можна і самому. але так як в більшості випадків переїзд буде з меблями, хай навіть мінімальними, бо житло здається немебльоване здебільшого, то потрібна фізична сила. круто якщо ви можете підбити на це друзів-родичів, які „за дякую“ чи „за їжу“ вам допоможуть. якщо ні завжди є послуги вантажників. часто їх можна винайняти там же де і вантажівку для переїзду. в нашому випадку було тут
7. час між виїздом та в’їздом. краще мати кілька днів, а то й тиждень різниці, якщо то в межах одного міста. так можна спокійно прибрати попереднє житло та перевірити чи нічого не забули. і можливо щось ще доперевезти дрібне що в основний переїзд не забрали.
8. не везіть зайвого якщо воно того не варте. якщо це щось що не шкода викинути чи віддати — лишайте. якщо це щось, що дорожче перевозити ніж лишити — лишайте. особливо цей пункт стосується переїзду далі ніж в межах одного міста.

загалом немає нічого неможливого і всі це проходять рано чи пізно. бережіть нерви та здоров’я! головне не забувайте перевезти документи, ключі, гроші, тварин та дітей : )