zymova.com

Мира&Яся. місяць четвертий

четвертий місяць

зараз мене вже майже не питають як я сама з ними даю раду. цей місяць я чую від майже усіх „О ти сама з трьома дітьми весь день і ти ще й усміхаєшся?! Ну то значить все добре!“ : )

режим

в будні дні режим більш-менш стабільний. вже відмінний від попереднього місяця, але є. встають десь близько 7 ранку. десь о 9 можуть заснути ненадовго ~30-40 хв. далі до 12ї гуляють і тоді вже можуть заснути надовго 2-3 години (рідко довше). іноді трапляєть ще один короткий сон не довше 30 хв. а о 6й вечора вже починаємо купання-годування-вкладання. і о 7й вони вже соплять в ліжечках. далі може бути по-різному. Яся може проспати аж до 6 ранку, а може прокинутись о 2 і тоді вже о 7. Мира так довго не спить і між 12 і 3 точно прокинеться, а може й двічі. і теж до 7 вже буде спати. якось так : ) у вихідні все збивається бо ми не вдома.

розміри

Мира
60 см і майже 5,9 кг
Яся
58,4 см і 5,4 кг

Даринка

наша старша дівчинка молодчинка. вона може трохи порозважати менших і спробувати їх заспокоїти (сказати цссс і погойдати в кріселках). обнімає, гладить їх і навіть цьомає. вже майже вивчила як їх звуть, але здебільшого просто каже сестрички. але якщо хтось довго плаче то вже без варіантів — Дарина плакатиме ще гучніше і довше. підсовує їм іграшки та читає книжки для найменших. намагається годувати з пляшечок : ) коротше — найкраща старша сестричка : )

різне

— перевертатись з живота на спинку обидві можуть. майже можуть вже навпаки, на бік вже можуть, на живіт ще ні.
— обидві повзають на спині відштовхуючись ногами.
— обидві пхають кулаки в рота та смокчуть пальці.
— обидві вже хіхікають.
— обидві вже трошки можуть тримати маленькі іграшки.
— Яся вже хоче сідати. хапається при будь-якій нагоді за руки чи ще щось і сідає. Мира ні.
— Мира майже весь час усміхається. Яся балакуха і постійно щось балакає.
— Мира спокійніша вдень і видає вночі, Яся нудить вдень, але спокійніша вночі.
— балакають між собою своєю таємною мовою — це справжнє диво суто двійняче.

хто вгадає де яка? : )

обидві в сукенках

обидві у вишибодіках