zymova.com

Мира&Яся. місяць третій

третій місяць

режим

більш-менш є. все залежить від того як день почнеться. бо якщо один етап накрився все йде коту під хвіст. вдень сон може бути дуже нетривалим. буває зранку як почалось оце 10-15 хв сну, а далі гуляти чи їсти. і так до години 2-ї чи 3-ї дня я їх по-черзі годую/вклада/розважаю паралельно намагаючись нагодувати Дарину та погратись з нею. спека до нас прийшла, тому гуляємо не виходячи за межі хати. хіба у вихідні йдемо на весь день. але вже частенько траплялись дууууже тривалі сни вночі. навіть були 8-ми годинні. але не паралельні, тому я спала менше. та все ж більше 4 годин, навіть більше 5 підряд і це чарівно.

стан фізичний та моральний

фізичний налагодився. хіба спина страждає дуже та руки іноді. а моральний щось не дуже.

грудне вигодовування

без змін. одна їсть груди, інша скачане. обох догодовую сумішшю. поки є молоко я не здаюсь. орендувала в лікарні лікарську помпу і шкодую, що не взяла раніше. моя звичайна просто майже нічого не робить в порівнянні з нею.

Даринка

Даринка вже трохи рідше плаче за компанію. хіба в машині то 100%. вдома може лише повідомити щось а-ля „ей, сестричка плаче“. натякаючи якби „робіть вже щось з цим“ : ) іноді ховається чи накривається подушкою, щоб не чути.
може намагатись їх розважати мотиляючи якимись брязкаючими іграшками.
може колисати в ліжечках чи кріслах. любить гладити ніжки і носики.
ще почала просити їх щоб дали їй руку : )

різне

— Мира вже перевертається з живота на спинку. Яся поки ні, але активно намагається зі спини на живіт.
— Мира вже гребе, як колись Даринка в її віці відштовхуючись ніжками що на пузі, що на спині.
— усміхаються обидві. Яся першою почала. а Мира хоч і трошки пізніше, але вперше усміхнулась Даринці : )
— ставлю їм Даринину дугу з вісюльками і вони вже бемцають по тим вісюльками ручками. ну як бемцають? з 20-го разу дістають і починають спроби заново : )
— вже вимагають вертикального положення, таскаю по-черзі.
— відчуваю, що з’являється в них бажання бути на ручках. і якщо раніше я ще могла двох взяти і тримати, то зараз це дуже складно і вже важко. та й навіть страшно, бо вони так активно рухаються, що боюсь впустити.
— з двійнею ми порівняно з Даринкою то дуже часто гуляємо в людних місцях, буваємо в ресторанах та ходимо на Дні народження.
— цікаве спостереження: всі думають, що мені з дівчатками важче ніж є насправді. навіть я думала буде важче.