zymova.com

Мира&Яся. місяць другий

другий місяць

режим

він наче і відсутній, а наче і є. принаймні ввечері точно вони вкладаються як раз перед тим як купати й вкладати Даринку. +/- однаково. вже не лише сплять та їдять, а хочуть і порозглядати світ. більш-менш намагаюсь їх рівномірно тримати, але коли я сама то не сильно вдається. і найважче то будити одну, коли інша прокинулась сама. це наче й жорстоко, але інакше можна збожеволіти, бо відпочинку не буде взагалі. але досі не вдається їх остаточно синхронізувати. підозрюю так і не вдасться.
ще з’явились довші інтервали сну.

стан фізичний та моральний

вже не відчуваю ніякого болю після операції. у фізичну форму зможу почати входити, як малі сядуть вже думаю. гормони ще хуліганять.

грудне вигодовування

дівчата помінялись місцями. тепер Яся почала їсти напряму, Мира лише з насадкою та ще й часом відмовляється і так й закатує істерику. ну й суміш нікуди не йде, бо на двох не вистачає молока. продовжую скачувати, особливо коли не вдається нормально погодувати. бо почала знов переживати, що зникне молоко.

хвилювання та докори

переживаю за молоко, але хоча б до півроку мушу витягнути якось.

Даринка

їй досі найважче. їй дуже бракує моєї уваги, а мені часу з нею. найважче у статусі мами кількох дітей це розподіляти свою увагу поміж усіма. мені поки дуже важко розуміти, що якась має чекати поки я не з нею.
а найчастіше доводиться чекати Даринці.
Даринка наче не ревнує досі. дуже ніжно гладить їх і мацає носики. притуляється щічкою і щось бурмоче.
найважче, коли вони плачуть.
вона почала дуже засмучуватись, коли менші плачуть. іноді аж дуже сильно плаче. часом буває слухаємо триголосний плач. але поки меншим сторонні звуки не сильно заважають спати, то та, яка спить не прокидається від цього.

візит до педіатра та розміри

ростуть дуже швидко, не як Даринка. мабуть того, що підгодовувати почали одразу. черговий огляд перенесли добре. лікарка ще здивувалась, що вони такі спокійні : ) на щепленнях поревіли трохи, перенесли їх добре. трохи розм’якли і довго спали вдень. більше ніяких відмінностей від звичайного дня.
Мира ~ 4.4 кг ~ 53 см

Яся ~ 4 кг ~ 53 см

різне

— прання тепер дуже багато. з Даринкою я могла її днів 5 не перевдягати, а тут буває кілька разів на день. ну й одягу ж вдвічі більше треба. тому відсутність пралки в хаті стала дуже болючою.
– вже перейшли на підгузки одиничку, з народження це вже третій розмір, тобто був для ранніх діток, потім новонароджених і от одиничка.
— порівняла з другим місяцем Даринки то вони трошки відстають від неї в здібностях, але я думаю швидко наженуть. особливо як в мене з’явиться більше часу і місця.