zymova.com

Мира&Яся. місяць перший

от і перший місяць промайнув

режим

ці дві мацьопи як не дивно, але сплять краще ніж Даринка в їх віці. і вони сплять не з нами в ліжку, а окремо. тому кілька причин. 1. їх двоє тому мені важче їх контролювати. 2. в ночі до нас приходить досипати Дарина, яка вертиться в ліжку як дзига. тому це небезпечно. кілька разів пробували, бо в ліжечку хоч і спали, але не дуже міцно. навіть спеціальну штуку для сумісного сну купили, але вона нам не пішла і повернули. потім купили таке ліжечко-гойдалку, а другу нам віддали друзі. в них не рівне дно, а таке зручне як в автокріселках. в них вони власне весь місяць і проспали собі солодко. загалом режиму звісно немає, але певні однакові часові прив’язки проглядаються. відповідаючи на питання, яке багатьох цікавить — так вони сплять і прокидаються не одночасно, хоча й буває. але ми будимо другу, щоб вирівняти процес, інакше відпочинку не буде ніколи. так коли я одна з ними, то доводиться таки відходити від цієї тактики.

стан фізичний та моральний

відновлювалась я дуже важко в порівнянні з першими пологами. Цісарів розтин практично знерухомив мене на тиждень точно, а ускладнив життя на всі три. далі стало вже легше, хоча й в багато чому я обмежена досі. морально цього разу теж важче. більше дітей, більше гормонів. ну і наявність старшої дитини накладається. не скажу на всі 100%, але мені здається було б легше якби вони були в іншому порядку. тобто спочатку двійня, а потім молодша одна дитинка. на одне немовля таки менше часу в догляді, годуванні. та й більше мобільності, бо можна в слінг/рюкзачок запхати і займатись старшими. а я сама навіть до парку з усіма не можу дійти. мене ця певна обмеженість в можливостях трохи пригнічує. та ми придбали спеціальну платформу до візочка і будемо тестувати

грудне вигодовування

двійня, отже, я була одразу готова до догодовування. вони маленькі і це необхідно. але молоко цього разу з’явилось швидко і в доволі великій кількості. проблема та сама, що й з Дариною. малі не можуть їсти напряму з грудей, в них бракує сил ще. сподіваюсь поки що, а потім таки наберуться сил і зможуть. використовую як і тоді nipple shield. також активно зціджую, щоб не зникло, бо маю годувати двох і треба більше. ну і суміш теж даємо, поки не почнуть вже напряму смоктати та не вирівняють потребу в молоці в моєму організмі як їм треба.
загалом я трошки заздрю жінкам, які можуть годувати в будь-якій позі та ще й мати вільні руки. в моєму випадку лише два варіанти, обидва передбачають, що я сиджу, дитина лежить на боку. і без допомоги моїх рук нічого не вийде. такі вже в мене груди. ну і без спеціальної подушки дуже складно, особливо поки вони такі дрібненькі.

хвилювання та докори

цього разу мене хвилювало лише кілька речей. 1. чи все буде добре з молоком і як я їх обох годуватиму. поки що процес не налагоджений і тренуватись в одночасному годуванні нема сенсу. тут хоч би по-одній вдавалось. але якщо все буде добре, буду вчитись одночасному, бо це сильно пришвидшить процес. зараз це займає дуже багато часо і сил.
2. малі і Дарина. чи буде ревнувати, чи намагатиметься шкодити, як вона це переживе загалом. ну і я разом з нею.
наразі в Даринки все добре, вона дуже ніжно до них ставиться. вже майже вимовляє імена.

єдине що іноді намагається мене відтягти, коли вже дуже довго я ними зайнята, а їй елементарно хочеться погратись чи щоб їй теж приділили увагу. тому максимально намагаюсь бути з нею.
важче тут мені. я досі борюсь з:
— відчуттям, що я мало буваю з Дариною (а це дійсно так, бо я або годую, або перевдягаю, або зціджую, або готую/прибираю…).
— відчуттям, що я не достатньо підготувала її і ніби зраджую.
— відчуттям, що я її втрачаю і вона віддаляється від мене.

розміри


вага
Мира народилась 2,650 кг, в місяць ~ 3,5 кг
Яся народилась 2,450 кг, в місяць ~ 3 кг
зріст
народились однакового зросту ~ 44,5 см, а в місяць розійшлись
Мира ~ 52 см
Яся ~ 49,5 см

різне

— як я і думала ми впорались самі. це було не просто (і продовжує бути непросто), але впорались. я в процесі вироблення якогось алгоритму дій, який спростить наш побут.
— дівчата дуже різні. переконались, що імена таки обрали дуже вдало (хто б там що не казав), вони дуже пасують їм.
— вдалось кілька разів заснути вдень. довелось три дитини народити щоб цього навчитись : D
— ще дівчатка поки що толерують візочок і навіть кілька разів вдавалось посидіти поки вони сплять в ньому.

п.с. в пошуках схожості : ) Мира більше на Даринку маленьку схожа, але і Яся не відстає
Даринка

Мира

Даринка

Яся