zymova.com

Дарина. 4 роки. Мира&Яся. 18 місяців

важко повірити, але вже чотири роки Дарині та півтора роки двійнятам

Дарина

вже страшенно доросла маленька дівчинка.

вона дуже мамина і навіть перед добре знайомими людьми і подружкою перші кілька хвилин тримається за мене і не хоче відходити.
може гратися з дітками зі своєї групи в українській школі, власне то і є всі її друзі. вони бачаться регулярно і на ДН одне до одного ходять всі. але найкраща подружка одна.

та якщо в неї в гостях є старші діти, то навіть з нею може відмовитись іти гратись. загалом трохи побоюється старших дітей і на майданчиках.

після подорожі в Україну стала ще в рази балакучіша і вимовляє вже значно краще все.

хоча деякі слова досі мають дивну форму не зважаючи на здатність вимовляти правильно.
бабуся і досі нуця/нуся
крокодил — дил
печивко — чевко
м’ячик — зачик
якщо з крокодилом та печивом ще якось зрозуміло, то чому постраждали м’ячик та бабуся і як до такого дійшло мені важко зрозуміти. літеру р поки не вимовляє, але то вже щось намежі ”грх„
також почала багато співати, але лише перед нами, біля інших людей і звуку не витягнеш. так що в школі на заняттях може тихенько біля мене підспівувати, але виступати на сцені ще точно не готова.

вивчила вже більше літер і навчилась самостійно писати на телефоні мама, тато, Даринка, Яся, Мира, добраніч. з підказками яка літера за якою і якщо невідома літера теж допомогти, то може написати багато.

далі улюбленими розвагами є книжки, конструктори та малювання.



а ще лазіння на висоту, стрибання на ліжку, гра у хованки та квача, збирання камінців, мушель та патичків.
ну і найважче — їжа. досі страшенно перебірлива і меню дуууууууже вузьке. 3 тижні в Україні взагалі відмовилась від усього окрім макаронів. щоб трошки розбавити то купували їй ще картоплю фрі (так так, жах жах!). жили б ми там окремо, я б може ще тиждень потерпіла і може б вона здалася, але коли поряд дві охкаючих передінфарктних людини 60+ то не до експериментів. з поверненням додому повернулись до звичайного її меню.
вона дуже ніжна та щаслива дівчинка. все краще грається з сестричками, хоча й не без сварок.

вона допомагає мені з ними, і їм допомагає та вчить свого дитячого. має свої безпечні місця, куди ховається, якщо хоче погратись чимось сама. вчиться домовлятись та обмінюватись.

Мира

дуже життєрадісна дитина.

вдень. вночі так може верещати, що аж кров холоне. та загалом завжди усміхнена і дуже соціальна. тягнеться до людей і старших діток. знаходить собі компанію без проблем.

каже більше слів ніж Яся (мама, тата, Дада(Дарина), Яся, привіт, па-па, п(р)ивіт, киця, сир, так, ні, ам, (во)да, дякую, ще) імітує звуки тварин.
досі погано спить ночами, списую на зуби. бо ще лізуть трійки і четвірки.
помічена за бажанням битися і кидатися іграшками.
їсть загалом непогано (в порівнянні з Дариною), але може вередувати і від чогось відмовлятись.

їсть менше ніж Яся десь вдвічі чи втричі. дуже довго все жує.
любить книжки і конструктори.

любить різних звірят висаджувати в коло чи рядочок. любить машини. любить залізати під ковдрочку, але спати під нею не буде.

Яся

вона в наc хуліганка.

може дуже вдало підловити момент, що ніхто не дивиться і зробити якусь шкоду. в нас вдома це доволі складно зробити, але можливо. вона любить побути наодинці, часто сідає окремо і собі бавиться. але й любить гратись із сестрами.

не любить щоб її чіпали чужі люди. дуже любить щоб тримали на руках і носили. та з часом хоче бігати і дуже навіть швидко тікає не зупиняючись за жодних обставин. лише доганяти і хапати.

дуже балакуча, але своєю мовою. довго може щось белькотіти. слів зрозумілих нам менше ніж в Мири.
вона вічно голодна і їсть все що тільки даси. головне не вестись і не дати забагато, бо вона може запихати як хом’як швидко і багато, а потім то все віддати назад.
спить загалом добре, бо 16 зубів вже є і поки нові наче не намічаються.
теж може битися і боляче щипатись. ще волосся дере. вони з Мирою часто б’ються за якусь іграшку і Яся пепемагає в більшості випадків.

Яся любить дроти і кнопки, любить високо вилізати, кудись залізти щось дістати заборонене, бо має маленькі і дуже хвацькі рученята. дуже швидко бігає як побачить відчинені двері. дуже любить їсти, і тільки на горизонті з’являється їжа вона вже поряд.

Розміри

Дарина
15.6 кг 101 см
Мира
11.6 кг 80 см
Яся
9.8 кг 76 см