zymova.com

знайомство з американською стоматологією

це вже не перший візит, але так щоб лікувати зуби таки вперше. бо до того я це робила в Мексиці та в Україні.

стоматологічної страховки в нас немає (але думка зробити її хоча б мені вже закралась). бо навіть з нею лікувати тут зуби дуже дорого і ми це робили в Мексиці. але йти в Мексику це дуже часозатратно і з дитиною так спланувати дуже складно. а справа дуже термінова була. вирішила шукати щось біля дому і вже як буде. з подорожами на свята я подумки розпрощалась, як і з усіма моїм заощадженнями на неї.
в мене відколовся шматок зуба. знаючи свої зуби я розуміла, що діяти треба швидко. але кого це хвилює : )?
знайшла лікаря з більш-менш доступною платою за огляд та ренген (бо перший такий досвід мене трохи… ні дуже злякав ціною). назначила візит. вільно було аж через тиждень. морально приготувалась і пішла. далі почались мої пригоди : )

візит перший. стоматолог.

оглянути мене оглянули. але 1. рентген без дозволу мого лікаря робити відмовились (є певні особисті нюанси, які вимагають такого дозволу), а чекати, коли її робочий день почнеться довго. зробили просто фото. виявилось в мене є зуб мудрості і саме він поламався і в жахливому стані. 2. вони видаленням таким не займаються напрвили мене до хірурга. ( власне в Києві мене так само моя лікар посилала на видалення до хірурга, тому це не дуже вилика відмінність. а от в Мексиці видаляв прямо лікар стоматолог. може різниця в статі? жінкам важче таку роботу робити. це ж силу треба більшу.)

візит другий. хірург.

цього разу мені довелось чекати 2 тижні щоб час візиту мені підходив (а це має бути якомога раніше вранці, щоб з дитиною був Олег і не дуже пропускав роботу). за цей час я отримала і лист з довзволом від лікаря й спокійненько чекала. приїхала вже до хірурга, а він заявляє, що в листі не вказано, що можна робити рентген та видалення зуба. там був загальний лист з довзолом на всі процедури пов’язані з зубами і лікар знала що саме мені робитимуть. дві з хвостиком години я прочекала, поки вони додзвонювались до лікаря, яка була на операції як виявилось. довелось переназначати. я була зла, засмучена і дуже боялась тягнути. коротше з 3-го візиту зуб видалили. рентген усієї щелепи виявив, що в мене є ще один зуб мудрості, який пізніше теж треба видалити. а нижні два ростуть в бік підпираючи сусідні зуби. цим теж треба зайнятись. сумнощі загалом.
лікар звісно шикарний. дуже чуйний, обережний і професійний. до роботи жодних претензій. але оце перестрахування мене трошки вибісило. телефонував навіть потім ввечері спитати як я почуваюсь. спитав як реакція на ліки і коли почув, що я їх навіть не приймала назвав мене tough lady. ну боліло звісно, але не аж так щоб таблетки пити ще й з наркотою : ) найбільше мене заспокоїла ціна. бо я вже розраховувала на прощання із сумою вдвічі більшою мінімум. та згодом друзі місцеві трохи засмутили мене, бо сказали, що видаляли дешевше. наступний певно видялятиму в їх лікаря.

загальні враження

— негативних два:
1. дорого
2. на коли б не назначив, все одно чекати довго (а іноді дуже довго) і спланувати час ніяк не можна.
— позитивні два:
1. люб’язність та дуже чуйне ставлення. дійсно бояться зробити хоч трохи боляче чи некомфортно й постійно вибачаються.
2. все, ВСЕ! роз’яснюють і розжовують в деталях. про кожен крок повідомляють і попереджають як воно може відчуватись. не знаю кому як, а мені це дуже подобається, бо я знаю чого чекати і мені спокійніше.