zymova.com

Дарина. 2 роки

ну от Дарині 2 роки.

сон

з денним сном стало дуже складно. скажімо так зі сном стало складно, а з денним дуже складно : )
тепер я присипляю її лежачи поряд і це займає дуууууууже багато часу. і якщо ввечері ми читаємо книжечку, обіймаємось і з часом вона засинає. хай іноді то може тривати і годину, але це кардинально відрізняється від дня. вдень вона не лежить поряд. а скаче по всій кімнаті, залазить в ліжко, на ліжко, на диванчик, під диванчик… коротше буває взагалі не спить вдень. особливо у вихідні.

розміри

вага – 12 кг, зріст — 86 см.

я – мама

– найсумніша річ наразі — коли мала може вдарити чи штовхнути, відбиватись від обіймів. я розумію, що це нормально, це тимчасово, це мине, це частина розвитку. але ж як то морально боляче.
— найприємніша річ — це міцні міцні обійми манюнькими ручками і поцілунки. в такі моменти я найщасливіша на світі людина.

інше різне нове

— з 22-го по 24-й місяці вона активно розвивала своє мовлення. вже я покинула ідею всі слова записувати : ) це і тварини, і фігури, і все-все-все.
найкумедніше це „мато“(мама+тато). це щоб напевно хтось відреагував : ) почалося з того, що вона під ряд кричала „мама тато“, а потім мабуть лінь перемогла і вона скоротила до одного слова : )
— зняли четверту стінку в ліжечку, тепер спить зовсім як доросла. швидко звикла сама виходити з кімнати як прокидається. найголовніше вона почала то робити дуже тихо й непомітно навіть для мого наднадслуху. сідає собі тихенько грається у вітальні.

— в певний момент довелось купити захист на замок на вхідних дверях, бо навчилась відчиняти і замок і крутити ручку на дверях. кілька днів я дуже погано спала, боялась, що прогавлю її і вона втече з дому поки ми спимо.

— харчові вибрики загострюються ще більше. схоже почався період, який я споглядала у всіх друзів, коли дитина обирає дві-три страви/продукта, а решту відмовляється їсти. фрукти та овочі практично неможливо згодувати і це біда якась.

— стала гіпернетерпляча. якщо щось не робиш одразу крик. якщо сама грається і щось там в неї не виходить одразу крик.

— 24-й місяць — місяць „ні!“. на більшість питань та прохань ми чули категоричне „ні!“
— улюблені забавки — книжки, Lego Duplo, фломастери, м’які іграшки, дошка для малювання.
— другий День народження був вже масовішим, цілих троє діток в гостях (з батьками звісно). відчуваю з кожним роком кількість зростатиме : )

думаю це останній такий звіт і надалі вони будуть щорічними.