zymova.com

Дарина. місяці з дев’ятнадцятого по двадцять перший

зміни за місяці з дев’ятнадцятого по двадцять перший.

дратівливе

— я вже жалілась на розмови про горщик? ні? так? ну то ще раз пожаліюсь. ми планували подорож, тому я й не поспішала. я не уявляю просто як я ще й горщик в той літак тягла б: ) ну і за час подорожі нам треба було дуже багато пересуватись містом й за місто. який там горщик. після повернення нас чекав переїзд. теж не найкращий варіант для розпочинання нововведень. та й особливої біди до практично 3 років не бачу в тому.

інше різне нове

місяць 19-й
– нові слова: з’явилось дуже корисне в існуванні малюка слово „ще“. тепер коли на щось вказує питає „а це?“

– на цей місяць випала наша подорож в Україну. тому в Дарини дуже багато вражень і нового в її житті.


про переліт писала окремо тут. важко було в харчовому плані, бо їй багато що не подобалось. гречку українську відмовилась їсти взагалі (і це не просто вибрики, після повернення в Сан Дієго їла місцеву чудово). ледве знайшли йогурт, перепробували більше 10 різних. найкраще йшла вівсянка та печиво „Марія“ : )
— сильно покращила свої фізичні можливості в плані залізти кудись. в батьків вдома для цього було багато експонатів та й українські дитячі майданчики тому дуже посприяли (про це якось окремо напишу):D

місяць 20-й
– навчилась сидячи з гірки з’їжджати.
– навчилась лазити по драбині звичайній, підвісній.
— дуже вимагає лазити по скеледрому дитячому. треба підтримувати і трошки підказувати, але в неї добре виходить вже.
— любить гойдатись на перекладинках. тут часто над гіркою є перекладинка. на ній вона і підвисає, а вже нависівшись з’їжджає з гірки. та й на звичайні постійно проситься.
— після подорожі в Україну почала проситись на дорослі гойдалки

— самостійно повністю їсти лінується. одну ложку я, одну вона. а під кінець взагалі кидає ту ложку.
— нові слова: ко-ко-ко (курочка)

— вміє показати як робить рибка (ротик беззвучно відкривати), як літає пташка (або літачок), як стрибає зайчик та коник.

— дуже зацікавилась малюванням цього місяця.

— нарешті без сліз сходили в басейн.
місяць 21-й
– цього місяція з’явилось багато всяких дорослостей: почала взувати моє взуття і в ньому тупцяти (це дуже мило і кумедно водночас); сама вже проситься гуляти — вдягає капелюшка, приносить взуття мені і собі і вказує на двері : ); підглянула де смітник і часом носить туди щось викидати. та ще багато всього.

– пункт під назвою “ні-ні-ні”. це коли вона не хоче щось робити. наприклад йти з майданчика додому. тікає десь в середину, хитає головою і ні-ні-нікає : )
— ще одине яскраве нововведення — улюблена іграшка. Дарина присвоїла собі мою м’яку іграшку — песика. і з ним не розлучається практично ні на хвилину. зі сльозами відбираємо під час купання. але з часом таки заспокоїлась. та все ж з ним вона скрізь: спить, їсть, гуляє на майданчику… ну ви зрозуміли.

– вперше заснула сама! в ліжечку! вередувала і не хотіла засинати звичним способом на руках, виривалась і тікала. поклала в ліжко сказала спати і вийшла. було тихо, потім покликала мене пару разів (не плакала, а саме кликала). ну і затихло. зазирнула через деякий час — сопе собі : ) так стала вкладати її вдень вже весь місяць. ввечері таки стандартно.
— ще нововведення перед сном — читання книжки. купили маленьку таку лампочку із защіпкою і читаємо. раніше її таке читання перед сном зовсім не цікавило. тепер коли кажу „йдемо спатки“ Дарина бере песика, вказує на поличку з книжками щоб я щось взяла і йдемо в її спальню.
— нові слова: цього разу словосполучення — ось так; ся=кря (качка), ееее=беее=мееее (овечка+коза), кукуку=кукуріку (півник), літа=літак

— вилізає все вище. сама може вилізти на свій пеленальний столик навіть. одного разу навіть не помітила як вона вилізла на стільчик годувальний. поки я гріла їй їжу, вона укотила його до тумби під телевізор і з неї залізла в стільчик. я не бачила, але інших варіантів я не бачу.так вона дуже старається, але ще таки зависоко. взагалі руки дуже сильні, може себе сильно підтягнути. упирається ногами в дверцята і підтягується до стола на кухні.
— знов літали. хоча думали що на цей рік з нас вже досить польотів, але ні. про подорож тут
— загалом цей місяць сильно почала проявляти характер.
відео