zymova.com

Дарина. місяць десятий

зміни за десятий місяць.

цей місяць якось ну дуже швидко пролетів. наче тільки недавно за дев’ятий звітувала. мабуть то все навчання моє нівелює тягучість часу.

сон

сон більш-менш налагодився. ~10 годин вночі та по ~1.2 години двічі вдень в приблизно той самий час.
прив’язала вже подаровані бортики, бо часто ноги-руки між тих палок засуває і я почала боятись, що покалічиться (дякуємо, дівчатка ; ))
dsc_1832
dsc_1878

візочок

тут все без особливих змін — якщо вчасно підгадати, то засинає відносно швидко і вже з меншим плачем. але у вихідні таки важче, бо перед тим ще в машині їде в кріслі, а потім пересідає у візок, що не додає радості в її очах : )
іноді вдається покатати навіть несплячу відносно довгий час — 20-30 хв. але це якщо вона до того вже поспала.
dsc_6236

режим

особливо змін не відбулось. єдине Дарина все пізніше почала засинати, але от пізніше вставати не дуже стала : )

прикорм

все так само. з нового поки тільки жовток яйця та різні дитячі „печивка“ з овочів та рису. так вона вчиться жувати краще і вже навчилась брати шматочок в руку і класти його в рот. з іншою їжею поки такий фокус не проходить.

я – мама

почало мене цього місяця трохи накривати. самотньо якось. нікого не знаю тут поряд, людей майже не бачу. всі знайомі живуть дуже далеко. дуже хочеться в Київ до друзів.

інше різне нове

— все частіше встає і стоїть.
dsc_2846
може кілька хвилин постояти. активно ходить вздовж стін та парканчика. якщо я сиджу на підлозі і навколо мене обходить. якщо сильно тягне ручки даю їй свої і вона робить кілька кроків.
— почала складати іграшки в якісь ємності. в частину від хатки з формочками, в куб. запихає все!
dsc_5147

dsc_5209
— тягає перед собою різні великі іграшки. купили машинку. її іноді возить, але таки частіше хатку „возить“ ніж машинку : )
— постійно намагається перелізти парканчик. вже вилазить не лише на хатку, а й на куб, і навіть на машинку : ) намагалась вже й складати барикаду з іграшок щоб вище було.
– вперше поспілкувалась з іншими дітками на українських святах
dsc_2066

dsc_2230
— дуже активно „мамкає“ та „дададакає“. намагаюсь навчити казати „тато“ чи хоча б „та“. але поки тільки „га, ка, ва, ма, да, ла“.
dsc_5254
— коли чує музику махає ручками — ака деригент : )
— хлопає в долоньки. але я ще не розкусила коли саме в неї це бажання з’являється (я оті „ладушкі“ не люблю, бо текст в якому дитину напувають бражкою якось мене напружує : )).
dsc_1353
відео