zymova.com

банківські пригоди

Трохи більше двох років тому завела собі в одному поважному банку валютний рахунок. На той час мені треба було здати тест TOEFL і для оплати потрібна була доларова картка.
Цього року термін дії картки закінчився і я ж сумлінно пішла в банк оформляти перевипуск.
Далі довгий і неприємний шлях.
Назву банку не вказуватиму — не хочу їх рекламувати.
Відкривала рахунок в них, бо ніколи не мала з ними проблем до того і завжди була втішена сервісом та гарною роботою.
Приїхала, розпитала що робити для випуску нової картки. Всі мої данні перевірили, все спитали. Я разів 10 перепитала чи точно достатньо лише сплатити за перевипуск і чи дійсно все в порядку. Вистояла чергу, сплатила і поїхала задоволена додому. Задоволена, бо встигла. Адже відділення банку працює лише до 17.00 і лише з понеділка по п’ятницю. В іншому ж відділенні цього зробити неможна. А дістатись в банк до 17-ї самі розумієте працюючій людині складнувато. Особливо якщо далеко від роботи.
Власне під’їжджаючи до дому дзвінок з банку.
„Ми не можемо вам перевипустити картку — у вас немає гривнєвого рахунку в нашому банку“. Звичайно немає. В мене зарплатна картка примусово в іншому, то навіщо мені у них гривнєвий. До того ж тоді мені без проблем валютний відкрили і так. Але правила бачте змінились. „Ну ми вам ще передзвонимо!“
Ок. Через тиждень дзвінок.
„Ми дійсно не можемо перевипустити під’їдьте в банк“
Ну знов раніше тікаю з роботи приїжджаю. Так і так — або відкривайте гривнєвий (який мені нафіг не треба, ще й разом з оплатою його відкриття та плати за сервіс), або закривайте рахунок. Довгі переговори з начальством нічого не вирішили. Я таки вирішила закривати рахунок.
Як виявилось для цього треба чекати місяць.
І все б нічого, але я не можу отримати свої гроші, ані за картку яку не випускали наново, ані залишок з рахунку. Особливі проблеми з оплатою перевипуску (у них якісь довбані нестиковки з цим).
Але ж винна не я, бо я перепитувала детально чи все я зробила для перевипуску. Винний робітник банку, яка не врахувала нових правил і прийняла документи та плату.
Ну мені мали передзвонити. Але так цього і не робили.
Протягом місяця виплатити гроші за картку так і не змогли не було грошей. Сказали чекати початку нового і забрати вже все разом. І знову пообіцяли, що зателефонують і повідомлять коли ж.
Минув місяць і більше. Поки в мене була можливість з часом (вільний день, поки я на курсах і саме вільна) я вирішила з’їздити без дзвінка. (Пробувала додзвонитись — безрезультатно).
Приїхала в банк. Відчувала, що буде не просто, але щоб так — ні.
Мене там вже звичайно впізнають з першого разу)))
Коротше сідаю. Мені мило усміхаються і перевіряють щось в компі. Потім ця дівчинка питає, я так розумію старшого — як там провести ту виплату грошей, які я платила за перевипуск карти.
І тут surprise! виявляється грошей немає. Бо бачте в кінці місяця той рахунок обнулили і там зараз нічо нема.
Але ж вони спеціально мені сказали приїхати на початку нового місяця. І обіцяли взагалі подзвонити.
І тут я знов чую „Ну давайте ми вам передзвонимо і ви під’їдете“. Я це чую вже вчетверте і мені вже не смішно.
Починаю з’ясовувати стосунки. Вони нівяку — мене прорвало. Вони лажанулись, а мене змушують страждати через якісь їхні проблеми і помилки.
І вона мене ще й заспокоює „ну чого ви так засмучуєтесь, відпустять вас з роботи“. Хотілось кричати матом. Мене з роботи не можуть відпустити, бо мене немає кому підмініти. Це не робота в офісі, де просто взяти відгул чи відпроситись.
Власне мені світило чекати кінця місяця і це мене просто вбило.
Але вони раптом згадують, що заходила дівчина оформляти картку. І можна було її плату провести як виплату мені.
Власне її видзвонюють і повертають. Дівчина сплачує в касу. Мені оформляють виплату. Проводять з велики труднощами мій залишок на картці. Всучують купу папірців і посилають в касу.
Це зайняло більше часу ніж мало б, але я нарешті звільнилась від цього усього і отримала свої гроші.
Висновок. 1.Треба питати навіть те, чого робітник банку уявити не може, якщо не хочете мати подібні проблеми. Бо очевидно беруть їх на роботу через одне місце.
2. Шукати банк ближче територіально і бажано з можливістю роботи у вихідний (цей був близько до дому на той час і працював до 19-ї та в суботу, але тепер лише до 17-ї і без суботи).