zymova.com

Рейдери та „маскі-шоу“ або як весело працювати в ІТ галузі

Починаючи з літа минулого року по Києву почалися поступові „набіги“ на ІТ компанії. Спочатку маленькі й не помітні. Це коли люди приходили зранку на роботу, а там інша охорона, яка не пускає, а компи та сервери десь за містом роздовбані валяються.
Далі набираючи обертів дійшло до загальновідомого Infostore.org.
Десь з середини грудня ми із співробітниками теж жили в очікуванні хлопчиків за викликом. Один день трясло дуже, особливо адмінів, на чиї тендітні плечі і пала місія забезпечити максимально можливиї захист конфіденційної інформації. Добре, що більшість серверів таки не в Україні, тому основна проблема створювалась комп’ютерами співробітників нашої компанії. Буквально за годину знищилось та винеслось все, що було на паперових носіях. Ближче до вечора вже почалися жарти щодо того як правильно падати аби не отримати дрючком по личку)))
За тиждень трошки заспокоїлись.
І от буквально вчора в сусідньому корпусі ОАО «Квазар» (на території якого ми арендуємо приміщення) відбувались малоприємні події. Думаю вже доволі відомі на сьогоднішній день і пов’язані з описаним у данній статті: Рейдеры пытаются захватить ОАО «Квазар»
Сьогодні будівля активно обростала захистом для вікон, який оперативно наварювали з самого ранку. Також навколо та всередині прогулювались десятки підозрілих осіб специфічної зовнішності та особливим інтелектуально-збагаченим світлом в очах. Принаймні мої співробітники повернулись з обіду з широко розплющенними очима та купою емоцій від проходження коридором до столової оснащеним такою надзвичайною охороною вздовж обох стін.
Залишаючи місце роботи певні особини були помічені за дружнім колективним розпиванням НЕслабоалкогольних напоїв поблизу та розважальними прогулянками територією заводу.
Звичайно основний удар припадатиме на адміністративний корпус Квазару, проте той в якому знаходимось ми з’єднаний з ним чудовим широким коридором.
Цікаво чи буде мені куди повертатись на роботу після вихідних…