zymova.com

осіння читанка 2016

що було причтано/прослухано за осінь

прослухала другу частину з серії книг про Корморона Страйка „The Silkworm“ by Robert Galbraith aka J. K. Rowling
jk-rowling-the-silkworm
нова справа детектива, нове вбивство, нова загадка. розповідати про сюжет детектива ну дуже невдячна справа, тому я цього не робитиму. скажу лише, що ця книга мені таки сподобалась значно більше за першу. вже є третя і сподіваюсь вона ще краща. чекатиму нагоди ознайомитись. а ще скоро з’виться серіал знятий за цими книжками. обов’язково дивитимусь, то ж BBC знімає : )
„The Time Traveler’s Wife“ by Audrey Niffenegger
timetravelerswife
такий собі щоденник від двох осіб одночасно. вони чоловік і дружина (очевидно з назви : )). Генрі має генетичну здібність — подорожувати в часі. кльово! можна було б подумати спочатку. але ні. ці подорожі неконтрольовані, їх неможливо спланувати чи відмінити. отак він і скакає туди-сюди. а вона (Клер) любить і чекає. історія трошки сумна, трошки кумедна, трошки еротична. єдине, що мене збивало постійно це що час йшов нерівномірно. так він подорожував, але ж не вона. то вже якось на базі її життя можна було трохи сфокусувати. бо за один раз не прочитаєш, а так сильно плутає вже хто, де коли і що вже сталось, що ще ні. а так цікаво. кіноекранізацію теж подивились. мені сподобалась.
„Тато в декреті“, автор Артем Чапай

я розумію, що я мама і мало що нового прочитала б. але було цікаво що ж там таке напише тато в декреті : ) читається легко, швидко, кумедно. багато знайомого в своєму досвіді. але… якось сухувато для мене. жінки мабуть таки інакше пишуть, емоційніше, соковитіше : ) і приєднаюсь до автора. кількість українських чоловіків, які це прочитають навряд буде великою. на жаль.