zymova.com

Дарина. місяць одинадцятий

зміни за одинадцятий місяць.


dsc_7316

візочок

наче вже вона звикла до візка. коли тільки садиш сильно протестує. але вже швидше заспокоюється. знааачно швидше : ) і спить один раз в ньому (насправді вже ні). мені прогулянка та фізичне навантаження (бо як вже писала місця в нас тут з пагорбами. а візок хоч і біговий, але не такий вже й легкий, та й дівчинка вже давно не 3 кіло важить), їй звикання до перебування у візку. єдине, що набридло вже мені цими вулицями кола намотувати. але боюсь ще кудись автобусом їхати з нею і візком, бо невідомо чи не доведеться потім то все на собі назад везти. думаю як почне ходити вже більш-менш придбаємо легкий візочок-тростинку. то вже експериментуватиму.
dsc_8927

сон

все і далі як було. один довгий нічний сон та два денних по 1-1.5 години. але цього місяця прям напасть і через 2-3 дні вночі часто прокидається. не можу визначити точну причину. чи то зуби, бо пальці з роту майже не виймаються, а активно масажують десна. прям мало не ковиряє їх. зуб потім таки виліз, але то мало що змінило : ) чи то на якусь їжу, бо іноді враження, що животик болить і гази. але теж не знаю на що саме, бо те саме їсть вона і я, а сон різний. ще ближче до 11 місяців почала іноді пропускати другий денний сон у вихідні, а потім і весь тиждень припинила вдруге спати. і відповідно почала раніше лягати й вставати.

прикорм

поки експерементую з різними імітаціями печива. ну це на основі рису та з додаванням різних овочевих та фруктових соків гризучки. ніяк не можу знайти щось схоже на наше галетне (так здається зветься) печиво. щоб лише борошно та вода у складі. є схоже, але там чого тіки нема в ньому. те саме з хлібом. куштувала ананас. ще спробувала трохи гречки, наче їла, буду далі експерементувати. і м’яско теж окремо трошки жувала. не вегетаріанка таки : )

дратівливе

— молоко. тепер цим продуктом катують не лише мене, а й малу. мабуть таки переконались, що в мене молоко виробляється і без вживання мною якогось молока. а от дитині чомусь його дуже треба, бо ж кальцій і зуби не ростуть, бо не даю молоко тваринне, бо то ж єдине джерело кальцію.те, що три зуба вже є і що вона п’є моє молоко якось поза увагою.

— горщик. сказали, що не поспішаємо, бо я вважаю, дитина має таки бути готова (як і батьки : )). але ж ні ”це ж негарно в тих підгузках„. негарно то, коли все навколо у результатах відсутності підгузків : )

— ”чого ж то їй так той синій колір подобається? це якось дивно, точно щось значить, треба почитати!„ угу, значить, що їй подобається синій колір, а не рожевий : )

— ”оце їй так подобається звук, коли стукати по чомусь. в неї точно музичний слух, давайте ми купимо барабан!„ це ж як мене треба не любити, щоб пропонувати такий жахливий подарунок. вона і так випробовує мій власний музичний слух цілий день, а ще додати до того всього барабан? я терпляча й чемна, але барабан проживе недовго. він випадково зламається максимум за 20 хв : )
dsc_7980

інше різне нове

— за день чи два до 10 місяців Дарина почала робити кілька самостійних кроків. але раз чи два на день лише і один чи два кроки. але далі почалось. спочатку ці два кроки вона робила кожні 10-15 хв. потім кількість кроків зросла до 4-5 за раз. а за два тижні вже топала 2-3 метри. топає, бухається, встає і знов топає. розширили її доступ до максимума. загородили лише телевізор і решту прибамбасів. та й вікно з жалюзі бо вона їх зривала активно : ) зараз вже зовсім ходить. але таки її хитає досі і як і всі початківці у цій справі, дивиться вона лише перед собою, а не під ноги. тому відпрацьовую навички швидкого прибирання всього небажаного на її шляху. дуже сподобалось їй бігати по травичці : )
dsc_9968
— 12го жовтня верхній лівий зуб показався. і якось дуже швидко виліз. нижні довго сиділи у вигляді білих смужечок в десні.
dsc_0055

— почала надягати кільця пірамідки на основу. надіне кілька і знімає. знов надіває. також почала формочки у відповідні дірки запихати. але іноді зависає і все пхає в якусь одну.

— залазить на диван. спочатку могла якщо знайде на чому підтягнутись. це щось зазвичай моя нога чи спина, якщо я з нею на підлозі граюсь. дуже тішиться цьому. потім і сама навчилась. але злізати правильно ще вчиться.

— почали нещодавно ходити на майданчик. але поки мало що їй там робити. погойдається, побігає по травці чи отому м’якому покриттю і все власне. всякі лазилки її ще не цікавлять, пісочні забавки теж. моя фантазія поки в ступорі : )
dsc_0081

— вже до ”мамама„ додалось ”тататата„
dsc_9434

відео