zymova.com

Дарина. місяць сьомий

зміни за місяць сьомий.

щеплення пережила дуже легко. трохи поревіла. ну бо ж вкололи. але потім легко заснула і дуже міцно. ніяких подальших ефектів не помітили.

сон

режим сну змінився остаточно. засинає вже навіть раніше 21ї. потім десь в районі півночі прокидається. а далі як пощастить. то до 7 ранку спить, то прокидається кожні 2-3 години. лікар сказала, що швидше за все зуби. десна явно змінились, бо груди мої то на собі дуууууже відчули. вже боюсь тих зубів.
була помічена у сні на спині : ) і взагалі, як приходжу на її плач вночі то вже лежить на спині і намагається піднятись. крутиться-вертиться у тому ліжку уві сні, відповзає з одного краю в інший, лягає впоперек. коротше вертлява страшне яка. іноді виходить вдруге вкласти в ліжко, іноді досипає зі мною. але досипає, то голосно сказано, бо погано спить біля мене.
вдень дуже мало спить і в ліжку своєму зовсім не виходить. або короткий сон на мені, або трохи довший сон якщо вдасться сплавити її у наше ліжко. стрьомно звісно, я постійно бігаю перевіряю. але хоч поспить. найкраще спить в рюкзачку на мені.
2016-05-24 15.32.17
але з кожним днем це стає все важче для мене.

режим

звісно знов змінився. помітила, що постійно починаю з вечора. мабуть тому, що це найстабільніша частина нашого режиму : )
десь ближче до 8-ї починає капризувати і нудіти, значить час йти купатись. після цього ми їмо кашу (з часом перенесли кашу на після вечірньої прогулянки час), цицю і спатоньки. о 9-й вечора вона таки досі засинає. 1-2 нічних прокидання. в районі 8-ї ранку підйом. поки вона роздупляється я готую сніданок, ми з Олегом снідаємо. він йде на роботу і тоді снідає Дарина. далі відео-зустріч з українськими бабою-дідом : ) десь в районі 11-ї їжа (з іншою кашою чи овочем) і сон. але буває він зривається і триває недовго. тоді граємось далі, знов їмо і в районі 1-ї тоді спимо, часто на прогулянці. і це довгий сон, часто 2 години. а буває й не спить на прогулянці
2016-06-07 17.21.08
далі їсть та грається. ближче до 18ї теж перекус і буває навіть коротенький сон. ~ о 18.30 вечірня прогулянка.

прикорм

почали давати справжню їжу. першими пішли каші коричневий рис та вівсянка (я купувала готову молоту для дітей, без усякого глютену, гмо і т.д. огранічна, із залізом. розводила теплою водичкою — варіант швидкий та лінивий. гречаної такої немає, як зуби будуть варитиму сама). далі овочі. з першого разу стало зрозуміло, що треба інші слюнявчики. або взагалі голяка. але перед сном вже в піжамці і не хочеться роздягати. сьорбала нормально. хоча більше її сама ложка зацікавила : )
наразі такі вподобання: найбільше любить рис, потім вівсянку. з овочів морква сподобалась.
DSC_1355
авокадо (взагалі це фрукт, але не солодкий, тому йде в групу до овочів) її не вразив. одну ложечку з’їла решту відмовилась. спробую пізніше. кабачок їла, але не в захваті. солодка картопля пішла чудово. солодкий горошок краще ніж кабачок, але гірше ніж солодка картопля. броколі без фанатизму, але їла.
так я знаю треба один овоч, тобто продукт, в тиждень, але їх стільки! а хочеться і фруктиків вже дати. то в нас був цикл 3 дні. воду не зацінила. їли кавун, то так просила, що дали спробувати. відірвати її було дуже важко. вона як присмокталась до того шматочка… власне план на наступний місяць фрукти і паралельно вже ще якісь овочі.

інше різне нове

— почала щось нове бубніти беля-меля якесь. кожен раз різне, важко ідентифікувати. потім з’явилось ма-ма-ма-ма-ма (то не „мама“, а просто набір звуків), тя-тя-тя-тя (може колись стане „тато“). ще є мня-мня-мня і ням-ням-ням, помічене в процесі жування чогось : )
DSC_0287
— сидить дуже добре. хоча може й завалитись назад ще
DSC_0575
— повзти таки почала, не на колінках, по-солдатськи. допетрала як ручки переставляти. активно повзе до лептопа, дротів та до стійки, де в мене пляшки з водою : ) але в кінці місяця вже почала і на колінка підніматись.
DSC_1213
— активно хоче стояти і стрибати. всадити дуже важко : )
DSC_1840
— навчилась викарабкуватись на мене чи Олега і ставати на ніжки. її звісно водить, але міцно тримається за нас руцями. взагалі хватка в неї ого-го.
— намагається тирити не лише рідини, які ми п’ємо, а і нашу їжу
— коли сильно капризує вмикаю їй українські гурти : ) Океан Ельзи, Кому Вниз та ТНМК поки зацінила : )
— дуже радіє, коли бачить тата : )
DSC_0195
— коли їсть обов’язково має схопити мене за обличчя чи шию. доводиться ухилятись : )
— любить слухати книжки, мацати книжки, та куштувати книжки : )
DSC_2079
та особливо любить, коли я віршики розповідаю чи пісеньки співаю : )
DSC_0932
— любить „літати“. якщо підкидати вгору, або догори ногами тримати й крутити : )
DSC_1865
— трошки прикрашена дитяча
DSC_2107
відео