zymova.com

зимова читанка 2016

на цей рік собі поставила ціль лише на 12 книжок. бо навчання і маля не дуже лишають часу. але не можу собі відмовити у задоволенні.

першою книгою року стало продовження Бота Макса Кідрука”Ґуаякільський парадокс„.
Бот._Ґуаякільський_парадокс
як тільки я закінчила читати першого Бота, мене просто розпирало від бажання прочитати продовження, настільки інтригуюче Макс закінчив його. такоооого продовження я навіть не уявляла. цього разу інша країна, інакший прояв психоістоти та й наші герої вже інакші після пережитого. дуже напружено, цікаво й моторошно. навіть рибу ненадовго їсти стало трошки лячнувато: ) тим більше, що Еквадор тут не так вже й далеко від нас : ) помітила, що таки стала більше розуміти іспанську. вставки іспанського тексту не потребували перекладу. хоча вивчення мови я таки закинула як в коледж пішла.
дуже задоволена книгою і обіцянкою про третю частину : )
другою була книга не менш бажана до прочитання і не менш любого мені автора ”11/22/63„ Стівена Кінга (Stephen King)
book-review-11-22-63-11642049jpg-0090955f03a09cde
черговий гігант від дядька Стіва. книга здивувала. я знала лише про вбивство Кенеді і спроби його зупинити. думала буде роман про світ в якому Кенеді вижив, мир, любов і все таке. ач нє. все зовсім інакше. сюжет цікавий, задумка теж. але навряд запишу книгу в улюблені. хоча вона мені таки сподобалась. історя про те, як звичана людина отримала можливість повернутись в минуле і змінити історію. що ця людина змінить і як воно вплине на його і не тільки життя було читати цікаво. але казочки не вийшло. я і сама живу за принципом, що чого шкодувати про минуле, його вже не зміниш. то якби Кінг нам і каже, що так, не варто щось змінювати, навіть якщо є можливість. зараз закінчується вже серіал знятий за мотивами (чого власне я за ту книгу і взялась : )). 60-ті показані шикарно, і все б нічого. але якось не те. книга мене більше зачепила.
UPD. друга половина серіалу таки хороша : )
ще мене як філолога звісно мова зацікавила, Кінг приділив цьому особливу увагу. так я дізналась, що мотелі не завжди були мотелями : )