zymova.com

Дарина. місяць другий

що ж в нас змінилось за цей місяць.

сон

вночі Дарця половину місяця спала зі мною. спить чудово і доволі довго. достатньо щоб я виспалась й набралась сил на весь день, бо вдень в мене так і не виходить заснути.
привчали до ліжечка способом нагріву. тобто перед тим як покласти грілкою нагрівала місце в ліжечку куди кладу. сиділа поряд і гладила голівку чи спинку. так виходило поспати від 5-15 хв до 50 хв.
ввечері спить дуже мало й чутливо, тому на мені. ну і якщо трапляється, що вдома хтось крім нас з Олегом, то ще більш капризує.
в другій половині місяця я здалась і присунули ліжечко до мене. це з одного боку зручно, бо можна відносно легко її туди сплавити. з іншого боку залізання в моє спальне місце набуло рівня бігу з перешкодами : ) спати вона там вночі почала, але спить значно менше ніж якщо зі мною. але це вже щось. хоч годинку я можу поспати вільно, а не в неприродній позі боячись її зачавити : )
хоча я розкусила перевагу спільного сну — він довший і я висипаюсь майже. то дуже важко себе позбавити спокусливої можливості спати довше ніж 2 години за раз : )
у візочку так і не засинає. лежить та дивиться навколо, але не засинає. може протриматись так хвилин 30-40, а потім проявляє характер : ) зато вдома після прогулянкового прояву характеру спить дуже добре. домашня в нас дівчинка : )

молоко

молока відчутно більшає, хоча й напливами. особливо на нічно-ранкове годування. але очевидно його поживність чи кількість її не завжди нагодовує, даємо формулу (суміш) як бачимо, що голодна. бо якщо не голодна то засинає міцно та смачно сопе. зі своєю неповноцінністю в плані гарантування їжі дитині я змирилась і заспокоїлась. просто продовжую робити все можливе для підтримки та прибування молока. з усіх способів найдієвіший таки спільний сон та близькість дитини до грудей. чекаю вже коли почнеться прикорм і я позбудусь цього штучного годування.
DSC_3664

дратівливе

— нас і далі вважають недолугими батьками та загрозою дитині й нав’язують поради. але вже з меншим ентузіазмом : )
— почали дізнаватись менш близькі люди про малу і одразу після привітання слідувало „а ти маму викликала вже?“ так наче службу спасіння треба викликати, бо о жах! дитина народилась, як же ж дві дорослі людини з нею можуть самі впоратись?! так не приховую важкувато іноді. але справляємось вдвох. особливо цей місяць вже був простіший значно. погодувати за мене її ніхто не зможе, то з єдиним чого мені бракує — можливістю довше поспати — мені ніхто не допоможе. та і зараз вона вже довше спить вночі, так що і це не дуже актуальна проблема. може я якась неправильна, дурна та вперта, але мені вистачає коханого цілком. поки я одна вдома, а він на роботі теж справляюсь. батьки виростили нас, це була їхня місія. а ми маємо виростити Дарину — це наша. а бабці-дідусі — приїхати в гості, побавити та дарувати подарунки.

візит до лікаря та розміри

огляд минув успішно. лікар станом та вміннями задоволена. сказала, що вона гарний стрибок в рості зробила і що можна дозволяти довше спати вночі. все, що має робити робить добре. сміливо витримала три щеплення і ще якусь штуку орально. звісно плакала. я б теж плакала після трьох уколів : )
вага 9 фунтів 2 унції, що є приблизно 4150 грамів
зріст 22 дюйми, що є майже 56 сантиметрів
DSC_3620

інше різне нове

— нарешті помітний ріст. деякий одяг новонароджений став впритул, а деякий навіть малий. і шапочки вже носить наступного розміру. в автокріслі теж наступну поділку для ременів вже використовуємо, і підгузки вже купуємо більші. так що росте : )
— навчилась перевертатись на бочок, а з бочка на живіт. але з живота ще нікуди толком не може і починає ревти від цього. лише пару разів перевернулась досі незрозуміло як їй це вдалось : )
— кумедно спить іноді. або закриває ручкою обличчя (долонькою як до себе, так і назовні), або кулачки підкладає під щічку. коротше кумедна, коли спить.
— вже дивиться на нас з Олегом дуже зосереджено і усміхається та ґиґикає.
— в проміжках життя сон—їжа—туалет вже з’явились періоди „повтикати“ навколо. може повалятись у спеціальному крісельці, послухати пісеньки чи пташок і навіть на них дивиться, та іноді хіхікає.
— змінюється зовнішньо. відростила собі довгі ноги та наїла пузо і щоки : ) і якось змінилось личко навіть.
— хитрує. вчіпляється за руку, коли годую щоб не могла її так просто перекласти кудись, коли вона засне під час годування. або міцно захоплює в кулачки одяг поки ношу на руках і заколисую, щоб теж було складніше мені її кудись ”сплвавити„.
— вже натяки на розмову з’явились. є чіткі ”ага„, ”ги„ та ”еу„.
— наша типова прогулянка на цей місяць

а це хто просив фото за період вагітності, от