zymova.com

відвідини Sea World у Сан Дієго

нарешті дістались ми до такого відомого в США парку як Sea World, в який їдуть з усіх Штатів. ми живемо зовсім поряд з цим парком. пробули ми там від відкриття до закриття і навіть не помітили як час пролетів. ну а далі детальніше
з назви зрозуміло, що тут все, що пов’язано з морем, океаном, водою. і звісно з тваринками, які в цій воді живуть. чула я багато цікавого і дуже хотіла туди потрапити. дослідивши цінове питання обрали для себе квиток. ціна така ж як в одноразового, але можна ходити хоч щодня до кінця року, окрім певних винятків. нам вигідно прийнаймні. парковка правда платна, але в центрі і дорожче буває.
мене найбільше цікавили пінгвіни! в парку можна як просто подивитись на різних тварин, так і доволі близько до них підібратись. тільки близьке знайомство коштує окремих грошей. ну і звісно є фірмові шоу за участю морських левів, дельфінів, косаток… цього разу близько не знайомились, лише поверхово.
глянули на розклад шоу та розпланували коли куди сходити. першим мало бути шоу морських левів. і поки був час відвідали що було поряд.
почали з павільйону з черепахами. там і рибки є, не лише черепахи.
DSC_9935
на відео не лише черепахи, а й деякі тваринки, яких ми пізніше побачили
ну і одразу до морських левів та видри. на початку виступав артист виду людина : )
DSC_9937

DSC_9942
звірі з’явились пізніше : )
DSC_9954
і це було неймовірно. два морських леви і видр (видра-хлопчик). чудовий виступ. особливо танці сподобались.
тут є відео : )
далі помітили, що встигаємо ще і на шоу косаток, і швиденько перемістились на наступну арену. місця правда були вже не такі зручні, але тваринки немаленькі, так що видно було все чудово.
DSC_9979
тут почався захват : ) змусити таких велетнів щось витворяти — це wow! ну і настрій виступу сподобався, артисти, які з тваринками виступають та їх вчать. дуже розчулює виступ маленької косаточки : ) недавнє поповнення парку : ) так що їх там не лише утримують та вчать трюки робити, а ще й підтримують популяцію : )
відео
далі вже неквапно направились до пінгвінів. моїй радості не було меж. стільки різних пінгвінів. і вони так класні!!! 5 видів пінгвінів в павільйоні з низькою температурою і ще один вид надворі, їм каліфорнійський клімат як рідний.
DSC_0006
DSC_0011
DSC_0033
DSC_0053
в розкладі була презентація зазначена. поки її чекали зайшли в арктичний павільйон разочок. потім знов до пінгвінів. думали теж якесь шоу буде з ними, але це просто була розповідь про те звідки півнгвіни, де вони живуть, які види представленні в парку, про їхнє повсякденне життя та догляд. і багато ще цікавого. ну гляньте на них! як їх не любити? : )
DSC_0025
відео
після багатьох кіл намотаних в павільйоні пінгвінів зайшли ще раз в арктичний павільйон. білих ведмедиків цього разу не застали, в них гастролі в іншому місті : ) але і тут було цікаво.
білуга просто прекрасна!
DSC_0042
а це можна собі замовити таке щастя, як рандеву з білугою
DSC_9997
величезний морж
DSC_0040
трошки перекусивши й перепочивши відправились до дельфінів. шоу за участю акробатів та дельфінів.
DSC_0084
DSC_0101
DSC_0115
деякі з них величезні.
DSC_0126
з мене не дуже гарний знавець, але в описі шоу лише дельфіни. хоча пошукала і здається вони схожі на псевдокосаток. хто зна, може і вони.
як і на шоу косаток, частина виступу присвячена поливанню глядачів водою. що тварини роблять дуже гарно і здається з величезним задоволенням. навіть ряди промарковані спеціально, щоб ви знали чи ви в зоні поливу : ) і дощовички спеціальні можна придбати. діти тішаться цій забаві. ми теж вирішили наступного разу прийти без техніки (чи гарненько її заховати) і помокнути досхочу : )
відео
потім пішли кататись. спочатку піднялись на вежу в оглядовій капсулі, чи я навіть не знаю як це назвати : )
DSC_9988
вид шикарний, можете пересвідчитись тут є відео
далі були гірки. згадала, що років 14 не каталась на такому. не знімала, бо… бо трималась. якось таки лячно вилетіти : ) мало, але поки мені вистачило : )
подивились на скатів
DSC_0135
і акул
DSC_0067

звичайно я надибала і гарних квіточок
DSC_0048
DSC_9990
DSC_9991

ну і часу до закриття ще лишалось на канатну дорогу над затокою. чудово було робити це в променях сонця, що сідає. гарний вид на затоку і парк.
DSC_0137

DSC_0138
і ось що вийшло зазняти
а ще перед виходом і фламінгів подивились : )
DSC_0133
в підсумку хочу сказати — це було неперевершено. я страшенно задоволена. звичайно ми не побачили все, не зробили все. це просто нереально за один раз. але ми надолужимо. сподобалось, що тварини практично в природніх умовах. як власне і у випадку із зоопарком в Сан-Дієго. тваринки всі виглядають прекрасно і задоволено. за ними пильно долгялають і видно, що дуже люблять. звісно найбільшу радість тут отримують діти, яких активно сюди приводять. навіть цілі спеціальні місця для „погладити-помацати“ є. але і дорослим такі візити подарують великий шмат щастя та краси. тут весь список відео з Sea World, а тут решта світлин.