zymova.com

зоопарк в Сан Дієго

sandiegozoo_1330455432_600
я не шанувальниця зоопарків та цирків, бо мені завжди було шкода тваринок. вони в нас в жахливих умовах утримуються. в Київському зоопарку так точно. але в Сан Дієгівський вирішили з’їздити.
квитки доволі дорогі, але є різні там багаторазові і тому подібні квитки. ми взяли таки денний звичайний. як виявилось ціна таки не просто так висока. отже, поїхали.

виїхали рано. територія там нічогенька, та і спека знову ж таки. радість почалась з парковки. кожен „сектор“ має окрім свого номеру ще й зображення тваринки і колір. як на мене чудовий спосіб запам’ятати, що ви запаркувались в зеленому ряду 4 з пандою (це лише приклад, в нас був фламінго колір і номер не пам’ятаю, кажись рожевий і три).
вхід. можна квиток придбати на місці в автоматах. можна он-лайн та роздрукувати вдома і зекономити час. можна використовувати програмку зоопарку на телефоні (чи іншому мобільному пристрої), або взяти офф-лайновий варіант на стенді. їх по території достатньо.

одразу ви потрапляєте у світ сувенірів, закладів харчування та різної мішури. обираєте собі маршрут і вперед. варіантів кілька.
1. пішки обійти усе самостійно. для дітей є візочки, для стареньких чи людей, яким важко пересуватись довго спеціальні тарантайки на моторчику. можна собі їздити. парк для цього облаштований повністю. в деяких місцях є навіть ліфти та ескалатори
DSC_8065
2. можна безкоштовно (це входить в ціну квитка) проїхатись маленьким бусиком з гідом.
3. можна безкоштовно (це входить в ціну квитка) проїхатись великим двоповерховим автобусом з гідом.

ми обрали перший. і обійшли усе-усе. загалом в зоопарку пробули годин 6 мабуть. почали з дитячого зоопарку. там спеціальна забавка для діток — погладь-помацай-погодуй тваринку. окремо відгороджено усе. тваринки ті, що мирні звісно. крокодильчиків нема : ) і тут же тобі умивальнички для знищення мікробів після забав з тваринками. діти ж вічно руки до рота тягнуть))

далі почали заглиблюватись. є кілька доріжок вниз. зоопарк поділений на різні зони, можете на мапі глянути. от зліва направо ми і пішли їх освоювати. тваринок дуже багато і вони зовсім не виглядають нещасними. періодично траплялись криті приміщеня з усякими жабками, змійкам і рештою малоприємного звір’я.
також в кожній „зоні“ є свої розважайки. виступи всякі цікаві, ну і сувеніри та ресторани в певному стилі. там з пандами, там з ведмедиками чи тирграми. діти не сумуватимуть. та і дорослі теж.

прогулявшись найбільшою частиною ми зголодніли. пити теж постійно хотілось, але скрізь були питні фонтанчики, тому періодично спрагу вбивали. та і по всьому парку повно комерційних місць з сувенірами та перекусами. але вирішили поєднати приємне і фізіологічне. прокатались канаткою (це теж входить в ціну квитка, можна кататись скільки хочеш)
DSC_8051

DSC_8040

DSC_8046

DSC_8067
і заодно до ресторанчика доїхали. перекусили шкідливою американською їжею та попили з кумедних кухликів.
DSC_8053
охоловши трохи потопали далі споглядати тваринок. нагулявшись остаточно вирішили ще й покататись автобусом. великий автобус проїжджає 70% зоопарку. сіли звісно згори. дуже цікаві розповіді гіда супроводжували катання. в парку не лише рідкісні тварини. а ще завдяки зоопарку зберігаються цілі види. і не лише тварин, а і рослин. парк переповнений рослинністю, надзвичайної краси квіти тут і там.
DSC_8054
біля багатьох кліток цілі стенди з іменами людей, які роблять внески на утримання та розведення тваринок. коротше кажучи — місце чудове. гуляти можна довго-довго.

тварин ДУЖЕ багато. все що вийшло зазнімкувати виклала тут. найбільше враження від побачених коал
DSC_8135
Галапагоських черепах
DSC_7982
панд та кенгуру (хоч і сплячих але тут є вебкамери з яких можна на них подивитись в реальному часі : ) )
DSC_8088

DSC_8159
гіпопотама
DSC_8004
і цього теж : )
DSC_8014
білих ведмедів і горил
DSC_8020

DSC_7995
слонів та жирафів
DSC_8111
DSC_8145
а ще нарешті побачила окапі
DSC_8003
багато різних пташок
DSC_7997

DSC_8000

DSC_8161
та носорога
DSC_8172
всі дуже гарні і варті уваги, але не бачу сенсу всіх тут вписувати, це і на сайті прочитати можна : ) біля панд до речі величезна черга. там сидить робітник і розповідає всякі цікавинки про них, щоб людям не так сумно було стояти : ) а панди виявляється майже завжди сплять. не сплять тільки коли їдять. але так багато енергії витрачають, щоб перетравити те, що з’їли, що втомлюються і…сплять : )

можу ще довго розповідати як там кльово, але думаю і так все зрозуміло : )