zymova.com

печена картопля з часниковим соусом

страва — спроба повторити щось подібне у „Картопляної хати“. ну і батьків побалувати хотіла. на жаль, порадувала лише маму. тато в мене в кулінарних питаннях страшенний зануда і придира. отже, печена картопля з грибами, куркою під сиром та з часниковим соусом.

запікаємо картоплю

вибираємо картоплинки порівніше та побільше. дуже-дуже добре їх відмиваємо від землі, бо запікатиметься зі шкіркою. робимо неглибокий, але рівний надріз, солимо і замотуємо у фольгу. загорнуті картоплинки викладаємо на решітку в розігрітій попередньо духовці (200-220 градусів) на годинки дві. (в мене 7 картоплинок)

гриби

печериці ріжемо відносно дрібно, перчимо і підсмажуємо на олії. можна з цибулькою, але я робила без, бо і так достатньо буде смакових відтінків. (в мене десь грам 450-500, але можна більше чи менше)
DSC_4226

мняско

курячу грудку нарізаємо шматочками і відварюємо у воді. можна навіть без спецій. в принципі це може бути й інше м’ясо або інша птиця. (в мене половина грудинки)
DSC_4227

натираємо сир

вибираєте твердий сир на ваш смак і натираєте на дрібну терочку. (250 грам)
DSC_4230

соус

ну і родзинка страви — соус:
300 грам сиру (домашнього) розім’яти в мисці
додати нарізану зелень (петрушка, укроп)
голівку часнику вичавити
додати 1-2 ст.ложки майонезу
і все це перемолоти-перемішати блендером в однорідну масу та поставити в холодильник.
DSC_4234

подаємо

виймаємо картоплинку з фольги. розрізаємо (не до кінця, шкірочка має все тримати купи) на 4 (8) часточок і розкриваємо як квіточку. кладемо грибочки, на них рвемо шматочками курочку і посипаємо тертим сиром. на 1-2 хвилинки в пічку/мікрохвильовку, щоб сир розплавився. виймаємо і кладемо поряд на тарілці соус. дуже смакує з томатним соком або пивом, бо страва гостренька. бажано щоб був ножичок. однією виделкою буде важкувато впоратись.
DSC_4240

Смачного!