zymova.com

літературне святкування дня злуки

фото © Ольга Перехрест
фото © Ольга Перехрест
22 січня в Україні не звичайний день, а дуже важливий і вагомий — День Злуки, або День Соборності України
дуже символічно та дещо оригінально було відсвяткувати цю подію літературно.
ввечері цього дня, зайшовши в одну з кімнат креативного простору „Часопис“, можна були взяти участь в поетичних читаннях під назвою 22поети
в українському твітері вже доволі довго існує така річ як #літвівторок, яким заправляє пан @fed4ev. вже було кілька спроб провести їх офф-лайново, й доволі вдалих спроб. з цих спроб і зародилась ідея провести таку акцію, чи то захід, яку розвинула та дуже вдало реалізувала чудова @Olli_Perekhrest. не без допомоги Помаранчевої дівчини. було обрано 22 поети та поетеси з різних куточків України, задля дотримання тематики дня — єднання та запрошено багатьох людей. всі бажаючі могли обрати собі два вірша авторів зі списку і зачитати їх в колі присутніх.
бажаючих знайшлось навіть з інших міст. тоді з’явилась ідея влаштувати скайп-конференцію для таких учасників. і зголосились навіть українці з-за кордону : ) були і відео, і аудіозаписи віршів.
офф-лайново було десь до 40 людей. трансляцію дивилось трохи більше. але вона на жаль була поганої якості. проте, буде відео хорошої якості згодом.
але все одно це було чудово.

в мене загалом дуже!!! приємні та теплі враження від події. гарні спогади і чудова атмосфера.
ці дві годинки пролетіли як одна мить, але дуже тепла мить, яких хочеться ще і ще. я страшенно тішусь з того, що молодь цікавиться літературою та поезією, що молодь небайдужа. так хтось соромився чи нервувався, хтось читав неймовірно гарно. але кожен це робив щиро і натхненно.
такі речі викликають лише радість та теплі хвилі десь там в грудях ближче до серця.

дякую всім причетним та особливо організаторам, за теплий вечір, за чудові емоції та за море натхнення!
фото © Валентин Десятник
фото © Валентин Десятник

відео з марафону тут