zymova.com

серіаломанія

Вперше я переглянула серіал ще в далекому дитинстві. Тоді, коли це стало нововведенням в українському телебаченні. Вся країна слідкувала за долею „рабині Ізаури“, потім ще якоїсь нещасної тьотки. А пізніше з’явилась „Санта-Барбара“ та „Далас“. В шкільні роки всі однокласники та я в тому числі слідкували за подіями „Елен та хлопці“. Як не як французьку вчили. І це був чи не єдиний спосіб почути живу мову та ознайомитись з життям французької молоді.
З часом я забила на серіали і зацікавилась хіба тоді, коли з’явились серіали російського виробництва. Хоча навіть не пригадую, який з них був перший. Зазвичай мене вистачало на кілька серій. Від початку до кінця жоден так і не дивилась.
В березні так сталось, що я лишилась без роботи. Власне забагто вільного часу вдень. Вирішила зайняти час поки коханий на роботі, а в мене теж нема чим зайнятись переглядом якогось серіалу. Колись випадково бачила кілька серій „Надприродне“. Вирішила почати з нього. Завжди тягнуло на містику. Але 4 сезонів (десь 20 з чимось серій кожен) вистачило лише на 2 місяці. Надто швидко.
Вирішила перевірити себе на розуміння фанатизму від „Хауза“. Так як мені сказали, що кілька серій не достатньо, подивилась чесно цілий сезон. Вирок: НУДОТА! Душороздираючі лікарняні історії від яких нудить, команда лікарів, яка катує пацієнтів купою аналізів навіть якщо вони не потрібні. Головний герой — стерво з натяком на геніальність. Єдина класна річ — це підбір музики. У цього кульгавого нещастя автори прописали гарний музичний смак. Особливо влучно підібрані фінальні пісні серії. Подейкують, що актор, який грає головну роль таки вміє грати 🙂 Нічого, що мене вразило чи хочаб зацікавило в сюжеті. Тому феномен фанатизму не розкрито. Але рейтинг на торентах непогано піднявся за рахунок роздачі цієї мури.
Десь прочитала про такий серіал як „Збреши мені“ (Lie to me). 1 сезон з 13 серій. Штука дійсно цікава. Ідея навчитись розуміти людей за жестами, виразом обличчя, мікрорухами дуже навіть непогана. Вже почали знімати продовження з вересня.
Далі був серіал „Межа“. Не те щоб надприродне, але і природного там мало. Теж другий сезон почався з вересня. Коли закінчились серії завантажила 4400. Перший сезон ще більш менш далі почалась нудота.
На вересень я собі відклала „Дівчата Гілмор“ та „Леся + Рома“. Перших переглянула за місяць. Ну це і не дивно, тепер в мене було ще більше вільного часу. Головні героїні мати і дочка. В яких практично ідеальні стосунки. Кумедні випадки з життя маленького американського містечка та його трошки ненормальних жителів.
Леся+Рома — геніальна річ в українському серіалотворенні. Дуже яскраво описані сучасні стосунки між жінкою та чоловіком. Шкода лише, що короткі та мало.

Зараз вже і безліміту нема, та і часу особливо на перегляд теж.Нова робота забирає багато сил та часу. Хіба по-трошку качаю нові серії „Межі“ та „Збреши мені“.