zymova.com

Відвідини музею ВВВ

Одного дня гуляючи містом, ми догуляли до комплексу присвяченому Другій Світовій Війні, а точніше радянській її частині, яку звуть Велика Вітчизняна.
Сам комплекс страшнуватий і грубий, але звідти гарний вид на місто та Дніпро, та і людей не так багато. Тому люблю там бувати.
Згадавши, що маю однокласника, який працює в музеї та давно кликав в гості на віп-екскурсію, зателефонувала йому. Нам пощастило і він був на роботі.
Ми піднялись на третій поверх у залу слави (чи як там її, та, що вкрита прізвищами загиблих у війні). Збоку, як виявилось, є заховані дверцята, за ними сходи і ліфт до оглядової площадки. 36 метрів над рівнем землі, у підніжжя статуї. На оглядовому майданчику встановлені біноклі. Просто суперові. Справжні військові. Отаке можна побачити в окуляр:
DSC_6917_sm
Мати-Батьківщина та музей ВВВ
DSC_7080_sm
Висота скульптури від п’єдесталу до кінчика меча — 62 м, загальна висота — 102 м (для порівняння Статуя Свободи в США має висоту від землі до кінчика факела — 93 метри (ця цифра включає підставу і п’єдестал), а висота самої статуї, від верху п’єдесталу до факела — 46 метрів.) На жаль верхню оглядову частину закрили через одного самогубцю. Той ідіот звідти сіганув колись. Тепер нікого не пущають. А було б круто подивитись на все з висоти щита.

Фото не мої (a MrGALL’а), але мені люб’язно дозволили ними скористатись)))
Вид на куполи Києво-Печерської Лаври
DSC_6831_sm
Схили Дніпра
DSC_6855_sm
Дніпро
DSC_6861_sm
Мати-Батьківщина, погляд знизу/з-під ніг
DSC_6870_sm
Найзеленіше місто в світі — Київ
DSC_6876_sm
„Захист Дніпра“
DSC_6882_sm
Печерськ, новобудови
DSC_6926_sm
Ліва частина комплексу, видно „Вічний вогонь“
DSC_6940_sm
Я з однокласником Мішкою
DSC_6968_sm
Ідемо вниз
DSC_6973_sm
Далі Міша провів нам експрем-екскурсію, яку звичайний екскурсовод ніколи б не провів. Всі найцікавіші деталі та експонати. Навіть дещо можна було помацати)))
СС-івський мотоцикл
DSC_6982_sm
„Те місце в якому опинилась радянська промисловість після війни“ ©
DSC_6993_sm
„Рай растамана“. Шкода, що погано видно, але фотографувати експонати важкувато
DSC_7009_sm
Піндоська гуманітарна допомога. Власне не зовсім — їдло за обміном. Сніданок солдата. Зверніть увагу, спеції в окремих шкаликах))
DSC_7023_sm
„Зала пам’яті“. Світлини, чарки…
DSC_7050_sm
Остання зала. Мозаїка та макет ордену Перемоги
DSC_7053_sm
Орел
DSC_7063_sm

На цьому ми попрощались і пішли відходити від вражень.
Оце чудо звичайно як затятий твітерянин одразу поліз строчити в твітер про те де був і що бачив.
DSC_7102_sm

Ну і відвідали качечок.
DSC_7136_sm
Їх цього року малувато.
Виявляється качечки під наглядом місцевої міліції, яка відповідає за їх цілісність. Тобто якщо якийсь збоченець чи просто придурок вирішить посягнути на життя каченятка, йому буде непереливки.

п.с. До речі піднятись на оглядовий майданчик може будь-хто. Це навіть офіційно рекламується в рупорі))) Коштує здається 50 грн. Головне щоб з погодою пощастило, бо там доволі вітряно і в сонячний день. Але не бійтесь не здує. Все обтягнуте сіткою)))