zymova.com

Про вакансії та співбесіди, які такими не є або Як лажають чесних громадян

Вже майже два місяці як знаходжусб в актично-інертному пошуці нової роботи. Активному, бо набридло без діла бути, а інертному, бо вакасій під мої здібності і досвід аж 2-3 на тиждень з’являється і на мої відгуки одні відмови або ігнор.

Кілька днів тому знайшла цікаву вакансію з описом роботи, якою б дійсно хотіла займатись. Відгукнулась. Відповіли. Запросили на співбесіду. Перевірила що за компанія. Особливих негативних відгуків не помітила. Прийшла. Хвилювалась чогось досить сильно, бо давно не бігала на співбесіди. Якби я тільки знала…

Прийшла раніше, тому вирішила попити кави у кав’ярні навпроти. Там ще більше роздратувалась, бо довго не було офіціантки. А відвідувачів було дуже мало і мене це просто збісило. Але каву я свою отримала і випила.

Знайшла офіс. Дуже зручне розташування — центр міста, поряд метро. Все начебто чудово. Ну поки не спустилась вниз у офіс 🙂

Просторе приміщення наповнене молоддю. Всі заповнюють анкетки. Трохи далі кімнатка для співбесід. Так кількість бажаючих мене збентежила. Але не надовго, бо незважаючи на чергу мене швидко покликали. Молода приємна дівчина. Поговорили. Дуже швидко, що знов мене трошки збентежило. Але вона сказала, що зараз проводить лекцію про компанію для пошукачів, і після неї ми ще детальніше поговоримо. Ну робити нічого сіла слухати.

Розповіла вона багато чого. Не сперечаюсь навіть цікавого і в чомусь корисного. Але! Лише як загальна інформація. Десь хвилині на 10 стало зрозуміло, що ніякої вакансії нема. Але один відсоток сподівання таки лишився та і цікаво було ж дізнатись чим все закінчиться.

Лекція-діалог закінчилась. Підійшла до неї. Ну і підтвердила свої переконання.
Все закінчилось тим, що людині пропонують вкласти $299 і за допомогою компанії, їх бази та порад і навчання робити бізнес в тому чи іншому напрямку. І хоча один з напрямків мене дійсно цікавив — пропозиція мене не влаштовує. Це все і самому можна організовувати за великого бажання і не ділитись ще з кимось. Тільки аж так мене то не цікавить.

Дуже зла і трошки засмучена пішла звідти геть.

Свої уроки отримала, висновки зробила, досвід здобула.

п.с. А ще для самозаспокоєння зайшла в книгарню, в яку б хз коли ще вибралась і накупила собі чтива. Відсотків так на 7-10 дешевше ніж в інших книгарнях 🙂